Itt vagy: » Kovászna Megye Helyi Hivatalos Közlönye » Kovászna Megye Tanácsának Határozatai » 2013 » 2013/37 számú HATÁROZAT Kovászna Megye társulására a Kovászna Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökséggel, a LAM Alapítvánnyal, OTP Consulting-al, APPAR Egyesülettel, a Bihar megyei Bihardiószeg községgel, hogy részt vegyen a „Vidéki humánerőforrás Integrált

2013/37 számú HATÁROZAT Kovászna Megye társulására a Kovászna Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökséggel, a LAM Alapítvánnyal, OTP Consulting-al, APPAR Egyesülettel, a Bihar megyei Bihardiószeg községgel, hogy részt vegyen a „Vidéki humánerőforrás Integrált

2013. április 16., kedd

Kovászna Megye Tanácsa, a 2013. február 28-i soros ülésén, elemezve Kovászna Megye Tanácsa elnökének indoklását Kovászna Megye társulására a Kovászna Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökséggel, a LAM Alapítvánnyal, OTP Consulting-al, APPAR Egyesülettel, a Bihar megyei Bihardiószeg községgel, hogy részt vegyen a „Vidéki humánerőforrás Integrált Fejlődési Modellje munkahelyteremtésre és új vállalkozások indítására a turisztikai ágazatban”című projekttel a POSDRU 2007-2013, 5.2-es fő beavatkozási területen belül,

ROMÁNIA
KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA
 
2013/37 számú HATÁROZAT
Kovászna Megye társulására a Kovászna Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökséggel, a LAM Alapítvánnyal, OTP Consulting-al, APPAR Egyesülettel, a Bihar megyei Bihardiószeg községgel, hogy részt vegyen a „Vidéki humánerőforrás Integrált Fejlődési Modellje munkahelyteremtésre és új vállalkozások indítására a turisztikai ágazatban”című projekttel a POSDRU 2007-2013, 5.2-es fő beavatkozási területen belül
 
Kovászna Megye Tanácsa,
a 2013. február 28-i soros ülésén,
elemezve Kovászna Megye Tanácsa elnökének indoklását Kovászna Megye társulására a Kovászna Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökséggel, a LAM Alapítvánnyal, OTP Consulting-al, APPAR Egyesülettel, a Bihar megyei Bihardiószeg községgel, hogy részt vegyen a „Vidéki humánerőforrás Integrált Fejlődési Modellje munkahelyteremtésre és új vállalkozások indítására a turisztikai ágazatban”című projekttel a POSDRU 2007-2013, 5.2-es fő beavatkozási területen belül,
 
figyelembe véve:
- a Jogügyi, Közigazgatási és Területfejlesztési Igazgatóság szakvéleményét,
- a szakbizottságok jelentéseit,
 
a 2001/215-ös számú, az utólagos módosításokkal és kiegészítésekkel újraközölt közigazgatási Törvény 91. szakasz (6) bekezdése „a” pontja és a 97. szakasz (1) bekezdése értelmében
 
Elhatározza:
 
1. Szakasz – Jóváhagyja Kovászna Megye társulását, mint igénylő, a Kovászna Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökséggel, a LAM Alapítvánnyal, OTP Consulting-al, mint a társulás vezetője, a Bihar megyei Bihardiószeg községgel, hogy a POSDRU 2007-2013, 5.2-es fő beavatkozási területen belül részt vegyenek a „Vidéki humánerőforrás Integrált Fejlődési Modellje munkahelyteremtésre és új vállalkozások indítására a turisztikai ágazatban”című projekttel, jelen határozat szerves részét képző mellékletben bemutatott Projekt szerint.
2. Szakasz – (1) Jóváhagyódik a projekt 9.000.000 lej összköltségvetése, ÁFA-val együtt.
(2) Jóváhagyódik a projekt elszámolható költségeinek 2%-os társfinanszírozása Kovászna Megye Tanácsa által 14.469 lej értékben, ÁFA-val együtt.
(3) A projekten belüli strukturális alapokhoz szükséges összegeket Kovászna Megye Tanácsa biztosítja, összegek melyek előlegben lesznek elköltve Kovászna Megye Tanácsa által, míg a Kezelő Hatóság vissza nem téríti őket, de nem nagyobb értékben mint 723.455 lej, ÁFA-val együtt.
3. Szakasz – A partnerségi egyezmény aláírásával Kovászna Megye Tanácsa elnökét, TAMÁS Sándor urat és a Gazdasági Igazgatóság igazgatóját Ferencz Lajos urat bízzuk meg.
4. Szakasz – Jelen határozat megvalósításával Grüman Róbert-Csongor megyei tanácsost, a Jogügyi, Közigazgatási és Területfejlesztési Igazgatóságot és a Gazdasági Igazgatóságot bízzuk meg.
 
Sepsiszentgyörgy, 2013. február 28.
 
TAMÁS Sándor
elnök
 
Ellenjegyzi,
VARGA Zoltán
Kovászna megye jegyzője
 
ROMÁNIA
KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA
Elnök
 
2013.02.22/ 1625 szám
 
INDOKLÁS
Kovászna Megye társulására a Kovászna Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökséggel, a LAM Alapítvánnyal, OTP Consulting-al, APPAR Egyesülettel, a Bihar megyei Bihardiószeg községgel, hogy részt vegyen a „Vidéki humánerőforrás Integrált Fejlődési Modellje munkahelyteremtésre és új vállalkozások indítására a turisztikai ágazatban”című projekttel a POSDRU 2007-2013, 5.2-es fő beavatkozási területen belül
 
Kovászna Megye Tanácsa elsődleges céljai közt szerepel a megye természeti kincseinek a kiaknázása és hosszú távú fejlesztése az idegenforgalmi áramlás növelése érdekében és egy harmonikus kölcsönhatás biztosítása az idegenforgalmi ágazat és a szociális tényezők közt.
Ennek alapján akarjuk letenni a POSDRU 2007-2013, 5.2-es fő beavatkozási területen belül a megyei Tanács nevében, együtt a Kovászna Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökséggel, a LAM Alapítvánnyal, OTP Consulting-al, APPAR Egyesülettel, a Bihar megyei Bihardiószeg községgel, a „Vidéki humánerőforrás Integrált Fejlődési Modellje munkahelyteremtésre és új vállalkozások indítására a turisztikai ágazatban”című projektet.
A projekt általános célja, hogy hosszú távon biztosítsa a fenntarthatóságát és a vidéki humánerőforrás fejlődésén keresztül az idegenforgalmi ágazaton belüli elhelyezkedést, valamint a vállalkozói szellem és kultúra fejlődésén keresztül új vállalkozások indítását a vidéki idegenforgalom területén belül.
A partnerség kialakításánál figyelembe vettük, hogy mindenik partner a projekt tevékenységi területeinek megfelelően, a bevállalt szerepnek tudjon eleget tenni. Az 1-es partnert (a Kovászna Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökség) igazolja a tapasztalata a tájékoztatási, tanácsadási, közvetítési és szakképzési szolgáltatások kínálatában, a törvénynek megfelelően és a célcsoporttal levő közvetlen kapcsolata (munkahelyet kereső személyek, fiatal és régi munkanélküliek). A 2-es partnert (a LAM Alapítvány) igazolja a tapasztalata, FPC engedélyezett szolgáltató a turizmus területén, projektek lebonyolítása,  beleértve a POSDRU-t is. A 3-es partnert (OTP Consulting) igazolja a tapasztalata a fejlesztési stratégiák kidolgozása területén és az EU által finanszírozott projektek professzionális kezelésében. A 4-es partnert (APPAR Egyesület) igazolja a tapasztalata, mint engedélyezett szolgáltató, a szak és vállalkozói képzés területén, valamint tanácsadói szolgáltatások a vállalkozások területén, akár a POSDRU projekteket is beleértve. Figyelembe volt véve a 4-es partnernek a szükségessége a vidéki idegenforgalom fejlesztésében elért tapasztalata alapján Bihar megyében. Az 5-ös partnert (Bihardiószeg község) a helyi és megyei szintű vidéki fejlesztési kezdeményezésekbe való bekapcsolódása és elért tapasztalata és a célcsoporttal való közvetlen kapcsolata igazolja.
A Megyei Tanácsnak általános felelőssége van a projekt megvalósításában és kezelésében, felelős a Kovászna megyei tájékoztató és tudatosító kampány megszervezéséért, a Kovászna megyei szakképzések megszervezéséért, részt vesz a logisztikai szervezésben (a résztvevők szállítása, elszállásolása, étkeztetése) a résztvevők toborzásában és kiválasztásában, valamint a reklámozási és tájékoztató tevékenységek megvalósításában. Mindenik partnernek vannak költségei a projekten belül, szigorúan a vállalt tevékenységeket véve figyelembe és biztosítania kell a költségvetés rá eső részének a finanszírozását, valamint a szükséges előfinanszírozásokat is. A projekt futamideje 18 hónap. A célcsoport 700 személyt tesz ki Kovászna és Bihar megyéből (munkahelyet keresők, fiatal munkanélküliek, régi munkanélküliek, létfenntartó mezőgazdasági személyek).
 
Kovászna Megye esetében a célcsoport 470 személyt jelent, melyből 375 az integrált programban résztvevő, magába foglalja a tájékoztatási, tanácsadási, közvetítési és szakképzési szolgáltatásokat a következő a turizmust érintő munkahelyekre:
  • 2 szakképzés „Turisztikai vezető”
  • 2 szakképzés „Agroturisztikai háztartási munkás”
  • 3 képzés „Pincér”
  • 3 képzés „Szakács”
  • 3 képzés „Angol nyelv”
 
Ebben az értelemben javasolom a következők jóváhagyását:
  • Kovászna Megye társulását, mint igénylő, a Kovászna Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökséggel, a LAM Alapítvánnyal, OTP Consulting-al, mint a társulás vezetője, a Bihar megyei Bihardiószeg községgel, hogy a POSDRU 2007-2013, 5.2-es fő beavatkozási területen belül részt vegyenek a „Vidéki humánerőforrás Integrált Fejlődési Modellje munkahelyteremtésre és új vállalkozások indítására a turisztikai ágazatban”című projekttel.
  • A projekt összköltségvetése 9.000.000 lej, miből Kovászna Megye által vállalt összeg 723.455 lej. Kovászna Megye minimális hozzájárulása 14.469 lej, ami a 2%-át teszi ki a projekt összköltségvetéséből Kovászna Megye által vállalt résznek.
 
TAMÁS Sándor
elnök

Hírek