Sunteți aici: » Știri » A început distribuirea merelor în şcoli

A început distribuirea merelor în şcoli

Joi, 27 noiembrie 2014

În judeţul Covasna 20.505 de copii vor beneficia de fructe în toate cele 86 de zile ale anului şcolar. Licitaţia pentru distribuirea merelor în şcolile din Covasna a fost câştigată de firma Pan Abacs SRL din Bicfalău.

 

 

 

 

 

În judeţul Covasna 20.505 de copii vor beneficia de fructe în toate cele 86 de zile ale anului şcolar. Licitaţia pentru distribuirea merelor în şcolile din Covasna a fost câştigată de firma Pan Abacs SRL din Bicfalău.

Contractul – în temeiul căruia elevii covăsneni vor primi, pe lângă lapte şi corn, şi mere, pe parcursul anului şcolar un număr total de 1.763.430 mere – a intrat în vigoare începând cu 24 noiembrie.

Legat de programul „Mărul în şcoli”, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna a spus: „Am fi dorit ca în şcolile covăsnene să distribuim mere din producţia locală, dar principalul obstacol a fost reprezentat de producţia slabă de mere. Chiar dacă nu a fost posibilă achiziţionarea merelor de la producătorii locali, ne bucurăm de faptul că licitaţia a fost câştigată de un întreprinzător local. Consiliul Judeţean Covasna a alocat acestui program 652.278 lei. Consider importantă această temă, deoarece există mai multe cazuri când copiii cu greu mai primesc altă mâncare, în afara de laptele, cornul şi merele de la şcoală. Însă e mult mai important să putem ajuta copiii nevoiaşi şi în afara acestui program.  Acum, când facem propunerile de proiect de buget pentru anul următor, am stabilit ca obiectiv acordarea unor fonduri mai mari, decât anul trecut, acelor organizaţii ale societăţii civile care oferă servicii sociale pentru copiii covăsneni, chiar dacă acest lucru implică un efort financiar semnificativ.”

În cadrul programul „Mărul în şcoli”, elevii claselor pregătitoare, respectiv cei ai claselor I–VIII, beneficiază zilnic de fructe. La fel ca şi în anii precedenţi, Consiliul Judeţean Covasna va lansa anul viitor o nouă ediţie a concursului având drept temă mărul. Pentru ediţiile anterioare, elevii au realizat scurtmetraje, respectiv benzi desenate, iar cei mai buni au câştigat pentru şcolile lor echipamente de laborator.

 

 

 

 

 

 

Noutăți