Sunteți aici: » Știri » Consiliul Județean Covasna: sprijin pentru sport, extinderea serviciilor pentru persoanele cu dizabilități și măsuri pentru siguranța rutieră

Consiliul Județean Covasna: sprijin pentru sport, extinderea serviciilor pentru persoanele cu dizabilități și măsuri pentru siguranța rutieră

Joi, 28 septembrie 2023

În cadrul ședinței ordinare de joi a Consiliului Județean Covasna, au fost abordate și soluționate probleme de o importanță semnificativă pentru dezvoltarea județului. Pe ordinea de zi s-au aflat subiecte variate, între care acordarea de sprijin financiar pentru sportul de tineret, extinderea serviciilor pentru persoanele cu dizabilități și creșterea siguranței rutiere prin achiziționare de aparate Drugtest.

Consiliul Județean Covasna a aprobat alocarea sumei de 200.000 lei din bugetul local al județului pentru programul sportiv al Asociației Clubul Sportiv Sepsi OSK, care vizează participarea echipelor de juniori U15, U16 și U17 în Liga Elitelor și în Liga de Tineret. Această inițiativă are scopul de a promova sportul și dezvoltarea tinerilor sportivi din Covasna. Suma respectivă va fi acordată în două tranșe, 100.000 lei în anul 2023 și alți 100.000 lei în 2024.

În cadrul aceleiași ședințe s-a discutat și aprobat extinderea capacității Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități din Târgu Secuiesc. Astfel, capacitatea serviciului va crește de la 24 la 36 de locuri. Acest pas important vine în sprijinul comunității și al persoanelor cu dizabilități din județ, asigurându-le servicii de calitate, în contextul în care Complexul de servicii comunitare Târgu Secuiesc este singurul centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități din județ.

Corelativ cu extinderea capacității (la 36 locuri) se modifică și numărul de posturi care asigură funcționalitatea acestui serviciu, de la 24, la 32.5 de posturi. Extinderea necesită însă și aprobarea  Ministerului de Resort.

Consiliul Județean Covasna a aprobat de asemenea și cooperarea cu Inspectoratul de Poliție Județean Covasna pentru proiectul „Achiziționarea și Dotarea cu Aparate Drugtest Analyzer pentru Creșterea Siguranței Traficului Rutier". Prin această inițiativă, vor fi achiziționate 6 aparate Drugtest Analyzer, care vor fi folosite de structurile rutiere din cadrul inspectoratului pentru detectarea substanțelor psihoactive în timpul controlului rutier. Acest efort se face pentru a combate conducerea sub influența substanțelor psihoactive și pentru a crește siguranța pe drumurile publice din județ. „Este o prioritate maximă pentru noi procurarea acestor Drugtests, aparate care testează acele persoane care au consumat droguri. Aceste șase aparate ne vor costa între 100.000 și 150.000 de lei, după achiziție vor intra  în proprietatea Județului Covasna, dar printr-un contract de comodat le vom da în folosință Inspectoratului de Poliție al Județului Covasna. Numai în luna august au fost depistate 20 de persoane numai în județul nostru și vă spun cu siguranță că, dacă încep să facă mai multe probe, o să fie și mai multe cazuri de acest gen. Deci e prioritate maximă, pentru noi și le suntem alături pentru că vrem să combatem acest fenomen periculos”, a declarat președintele Consiliului Județean, Tamás Sándor.

 

Noutăți