Sunteți aici: » Știri » Elevi premiaţi

Elevi premiaţi

Vineri, 2 octombrie 2015

Consiliul Judeţean Covasna a premiat şapte dintre elevii care au obținut mediile cele mai mari la Evaluarea națională și la examenul de Bacalaureat din acest an.  

 

Consiliul Judeţean Covasna a premiat şapte dintre elevii care au obținut mediile cele mai mari la Evaluarea națională și la examenul de Bacalaureat din acest an.  
Diplomele, respectiv premiile constând în 500 lei fiecare, au fost înmânate de către Tamás Sándor, preşedintele Consiliul Judeţean Covasna, elevilor Apafi Teodor, Vărvăruc Mara Cristina, Bercan Ionuț, Hermenean Corina Viorica, Juhos Attila, Blázer Imola şi Simon Ádám. Elevii premiaţi provin din Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, Şcoala gimnazială „Mihail Sadoveanu”, Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” şi Colegiul „Székely Mikó”.
În cadrul şedinţei ordinare de joi, 1 octombrie, consilierul Keresztély Irma, fost inspector școlar general al ISJ Covasna, a arătat, în discursul său, că judeţul Covasna ocupă locul patru, după Bucureşti, Iaşi şi Constanţa, în ceea ce priveşte rezultatele obţinute la concursurile organizate în diferite discipline. Consilierul a menţionat că, prin ordin ministerial, s-a aprobat, în primăvara acestui an, înfiinţarea unui centru de dezvoltare a noilor talente care va contribui la consolidarea în continuare a calităţii învăţământului.
Tot astăzi, plenul CJ a decis alocarea unui sume semnificative pentru reabilitarea porţiunii de drum dintre Ozun şi Bicfalău, respectiv au stabilit suma necesară pentru modernizarea drumului care leagă oraşul Sfântu Gheorghe de comuna Ilieni şi, după procedurile de achiziţii publice, demararea lucrărilor este preconizată pentru primăvara anului viitor.
La şedinţa de plen a Consiliului Judeţean a participat şi inspectorului-șef al ISU Covasna, colonelul György Alfons, având în vedere faptul că Consiliului Judeţean a decis azi, de asemenea, despre sprijinirea realizarea unor construcţii pe structuri uşoare pentru autovehiculele de intervenție. Inspectorul șef a declarat că este deosebit de important ca autospecialele de stins incendii şi alte autovehicule de intervenţii să fie protejate pe timp de iarnă. Aceste construcţii vor putea fi realizate  în luna noiembrie.  
În cadrul programul administrat de Fundația Creștină Diakonia, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna, vor fi înfiinţate 10 noi centre educaţionale în care 24 de copii proveniți din familii dezavantajate vor beneficia de servicii sociale. Costurile de funcţionare ale centrelor vor fi acoperite în mare parte de administraţia publică judeţeană, iar în proporţie de câte 25% de către autorităţile locale competente şi Fundația Creștină Diakonia.
Au fost aprobate toate punctele înscrise pe ordinea de zi a şedinţei ordinare.

 

Noutăți