Sunteți aici: » Știri » Festivalul Barbecue, în acest sfârşit de săptămână, la Sfântu Gheorghe

Festivalul Barbecue, în acest sfârşit de săptămână, la Sfântu Gheorghe

Luni, 4 iunie 2018

Adevărate specialităţi culinare, produse de calitate, o cavalcadă a gusturilor locale, o mulţime de activităţi pentru familii şi concerte – de asta vor avea parte participanţii primei ediţii a Transylvanian BBQ Festival şi Agrofest, eveniment ce va avea loc la Sfântu Gheorghe, în acest sfârşit de săptămâna.

Adevărate specialităţi culinare, produse de calitate, o cavalcadă a gusturilor locale, o mulţime de activităţi pentru familii şi concerte – de asta vor avea parte participanţii primei ediţii a Transylvanian BBQ Festival şi Agrofest, eveniment ce va avea loc la Sfântu Gheorghe, în acest sfârşit de săptămâna.

Organizarea unor manifestări inedite, creatoare de tradiţie şi asigurarea unor posibilităţi de divertisment – acesta este obiectivul primului festivalul de barbecue din România, la care organizatorii aşteaptă să participe nu doar locuitorii judeţului şi ai regiunilor învecinate, ci şi turişti. Un alt aspect important a fost acela de a da spaţiu unor formaţii locale şi din ţară care se adresează atât comunităţii româneşti, cât şi celei maghiare.

Evenimentul va începe vineri, 8 iunie, începând cu ora 14, ora la care are loc, la barul Indivino Wine&BBQ, prezentarea susţinută de bucătarii şefi Falvai János şi Horváth Zsolt, în cadrul căreia oricine doreşte poate să se iniţieze în prepararea BBQ, apoi, începând cu ora 17, pe scena din centru, va concerta Fanfara Jandarmeriei Române, iar în cursul serii vor cânta Manó&Friends şi Holdviola din Ungaria care cântă muzică electronică şi folk.

Sâmbătă, cei interesaţi vor putea urmări una dintre momentele cele mai importante ale festivalului, programul festiv al Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe, care anul acesta aniversează 50 de ani de activitate, pentru care instituţia a pregătit numeroase programe interesante: elevii profesoarei Tüzes Csilla au pregătit un program de jazz dance, iar elevii profesorilor  Éltes Áron, Kelemen Szilárd, Könczei Csaba, Gáspár Csaba, Ráduly Zsófia, Ticușan János şi Musáth Gyula vor cânta la diferite instrumente muzicale, dar vor urca pe scenă şi elevii clasei de canto, condusă de profesorul Szilágyi Herbert-Zsolt. Un moment aparte din program va fi reprezentaţia de dansuri populare oferită de copiii pregătiţi de Rodica Boieru şi Daniel Neagoe şi vor urca pe scenă şi cele două formaţii ale Şcolii Populare de Arte şi Meserii, trupele Lunar Acustic şi SPAM!

Ulterior, începând cu ora 17, se va da startul la competiţia BBQ, care va dura mai multe ore. La ora 18, pe scenă va evolua Ansamblul de dansuri populare Vatra din Republica Moldova, începând cu ora 20, va cânta formaţia de blues şi rock Exit Rock Band din Târgu Secuiesc şi seara se va încheia cu concertul susţinut de Anda Adam, una dintre starurile muzicii pop din România.

Duminică sunt aşteptaţi atât cei mici, cât şi ce mari, pentru activităţile familiale din cadrul Agrofest, festival organizat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Agrosic. Ca urmare a evenimentelor de mare succes din ultimii doi ani – parada fanfarei de la Zoltan şi cea de-a patra ediţie a Întâlnirii a agricultorilor veterani din județul Covasna –, iubitorii de animale sunt aşteptaţi şi acest an cu programe pe toată durata zilei. Va exista un loc de mângâiat animale, iar cei interesaţi vor putea afla despre viaţa la stână şi despre modul de preparare a caşului de oaie, despre îngrijirea bovinelor, iar copiii vor avea ocazia să conducă un tractor adevărat. Tot în cadrul festivalului vor fi prezentate şi modurile în care se efectuează mulgerea vacilor, se va organiza şi o gustare de lapte, dar şi o expoziţie canină. În orele de după-amiază va avea loc premierea lucrărilor trimise de către copii pentru concursul de desen cu tema „Animalul meu preferat”.

Printre programele de divertisment din seara de duminică se numără concertul formaţiei Mesehetes şi decernarea premiilor pentru concursului de barbecue. Seria de programe va încheia cu concertul formaţiei Koszika & The HotShots.

Transylvanian BBQ Festival şi Festivalul Agrofest se vor desfăşura în organizarea Consiliului Judeţean Covasna, a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Agrosic, a Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna şi a INdiVINO Wine & BBQ, în parteneriat cu Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, Camera de Comerţ şi Industrie Covasna, Centrul de Cultură al județului Covasna respectiv Şcoala Populară de arte şi Meserii Sfântu Gheorghe.

Noutăți