Sunteți aici: » Știri » Locuinţe de serviciu pentru medici

Locuinţe de serviciu pentru medici

Joi, 30 mai 2013

Proiectul de hotărâre privind construirea locuinţelor de serviciu pentru medici a fost adoptat de plenul Consiliului Judeţean Covasna în cadrul şedinţei extraordinare din 30 mai.

Proiectul de hotărâre privind construirea locuinţelor de serviciu pentru medici a fost adoptat de plenul Consiliului Judeţean Covasna în cadrul şedinţei extraordinare din 30 mai.
Precum se ştie, Fundaţia Studium din Târgu Mureş, Consiliului Judeţean Covasna, Consiliul Local al muncipiului Sfântu Gheorghe, precum şi Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf ”, vor construi, în cadrul unui proiect comun, locuinţe de serviciu pentru tinerii medici.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a mai spus după şedinţa de joi că: „În perioada următoare, dorim să punem un accent mai mare pe întregirea serviciilor medicale. Din acest punct de vedere, în paralel cu reabilitarea spitalului, am început să dezvoltăm soluţiile, prin care să atragem şi să chemăm acasă acei medici tineri care sunt interesaţi să aleagă Ţinutul Secuiesc vizavi de ţările străine. Dar pentru aceasta trebuie să oferim medicilor rezidenţi, pe lângă salariu, ceva în plus, ceva prin care judeţul Covasna devine mai atractiv pentru ei. Un astfel de ajutor reprezintă locuinţele de serviciu, costul de construcţie fiind asigurat de Fundaţia Studium. În prim pas este vorba de trei apartamente cu două camere şi trei locuinţe cu o cameră. Evident că gândim în perspectivă, dorind să se construiască în viitor şi alte astfel de locuinţe.”

Plenul Consiliului Judeţean Covasna a adoptat şi proiectul de hotărâre privind participarea la proiectul „Implementarea unui sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic, respectiv achiziţionarea serviciilor de dezvoltare şi implementarea soluţionării software în judeţul Covasna”. Legat de acest proiect, Tamás Sándor a spus: „În vederea digitalizării şi eficientizării Registrului Agricol, Consiliul Judeţean Covasna, în calitate de coordonator de proiect, va participa, împreună cu 15 unităţi administrativ-teritoriale, la proiectul lansat de Ministerul pentru Societatea Informaţională. Prin implementarea acestui proiect soluţionarea problemelor legate de evidenţa agricolă va fi mult mai rapidă. Totodată am preluat de la comune plata cotelor părţi aferente proiectului, sprijinind şi prin aceasta consiliile locale.”

În cadrul şedinţei de consiliu, s-a aprobat includerea în bugetul Ansamblului de Dansuri „Háromszék ” a sumei de 31.680 lei, ca urmare a câştigării unui proiect.


 

Noutăți