Sunteți aici: » Știri » Merele şi ce-l însoţeşte

Merele şi ce-l însoţeşte

Joi, 16 iulie 2015

Ne bucurăm de faptul că şi copiii din Micfalău au obţinut rezultate semnificative la concursul de desen organizat de către Consiliul Judeţean Covasna, dovedind prin acesta că calitatea educaţiei în şcoală, cunoştinţele şi abilităţile elevilor sunt identice cu cele ale elevilor de la oraşe.

 

„Ne bucurăm de faptul că şi copiii din Micfalău au obţinut rezultate semnificative la concursul de desen organizat de către Consiliul Judeţean Covasna, dovedind prin acesta că calitatea educaţiei în şcoală, cunoştinţele şi abilităţile elevilor sunt identice cu cele ale elevilor de la oraşe. Consider un lucru important ca şcolile asemănătoare Şcolii Gimnaziale „Fejér Ákos” să rămână competitive şi ca elevii care învaţă în cadrul acestora, să-şi poată continua studiile fără probleme la liceele şi universităţile de la oraş” – a spus Demeter Ferenc, membru în Consiliul Local Micfalău.

Datorită elevilor profesoarei Ájgel Krisztina, şcoala din Micfalău a câştigat o cantitate mare de pixuri, acuarele şi seturi de pensule, atlase şi cărţi. Evident, de aceste premii, beneficiază toţi elevii care au participat la concurs, iar surplusul de premii va rămâne în posesia şcolii şi va fi folosit drept răsplată pentru rezultatele obţinute de elevii şcolii la diferite concursuri şi competiţii.

Concursul de desene s-a desfăşurat în cadrul Programului „Mărul”, sprijinit de APIA, iar elevii şcolilor participante au realizat desene în care au prezentat calităţile pozitive ale mărului. Printre premianţii din acest an se numără: Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”, Şcoala Gimnazială „Nicolae Colan” şi Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, precum şi şcolile: Henter Károly din Bodoc, Bibó József din Brateş, Fejér Ákos din Micfalău şi Şcoala Specială Olteni.

Câştigătorii concursului şi-au primit premiile chiar înainte de sfârșitul anului școlar, în cadrul unei ceremonii festive, iar premiile au fost expediate şcolilor în cursul acestei săptămâni. „Ne bucurăm foarte mult de aceste cadouri, organizăm numeroase concursuri pentru care aceste premii sunt binevenite” – a spus Luminița-Ana Costea, directoarea Colegiul Național „Mihai Viteazul”.

Pentru prima oară anul acesta, în cadrul Programului „Mărul” a avut loc şi o degustare de fructe: elevilor li s-au oferit nu numai fructe, ci şi prăjituri cu mere. Forul administrativ judeţean organizează două concursuri pe parcursul unui an şcolar, câte unul în fiecare semestru, acestea fiind destinate pentru două categorii care cuprind elevii din clasele 0–4 şi cei din clasele 5–8.

 

Noutăți