Sunteți aici: » Press-room » Știri » Peste o sută de echipe sunt aşteptate la Parada Cârnaţilor

Peste o sută de echipe sunt aşteptate la Parada Cârnaţilor

Joi, 11 octombrie 2018

Consiliul (CJ) Judeţean Covasna, Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, Asociaţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Judeţul Covasna (ASIMCOV), precum şi Asociația Unităţilor de Alimentaţie Publică Sfântu Gheorghe (SVESZ) organizează în data de 10 noiembrie 2018, la Sala Sporturilor „Szabó Kati”, Parada Cârnaţilor, ediţia a XVI-a, şi Festivalul Verzei.

Consiliul (CJ) Judeţean Covasna, Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, Asociaţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Judeţul Covasna (ASIMCOV), precum şi Asociația Unităţilor de Alimentaţie Publică Sfântu Gheorghe (SVESZ) organizează în data de 10 noiembrie 2018, la Sala Sporturilor „Szabó Kati”, Parada Cârnaţilor, ediţia a XVI-a, şi Festivalul Verzei.

Optzeci de echipe au participat anul trecut la cel mai mare eveniment gastro-turistic al regiunii, iar anul acesta organizatorii sunt pregătiţi să primească, în sala de sport, chiar şi o sută de echipe, sala sporturilor fiind aleasă ca locaţie a evenimentului datorită condiţiilor meteorologice din luna noiembrie, a subliniat vicepreşedintele CJ Covasna, Grüman Róbert, în cadrul conferinţei de presă care a anunţat lansarea evenimentului. „În ultimii trei ani, CJ Covasna a pus un accent deosebit pe promovarea turistică a judeţului, atât în ceea ce priveşte organizarea de evenimentele, cât şi popularizarea aplicaţiei mobile dezvoltată pentru promovarea regiunii. Convingerea noastră este că numărul turiştilor va creşte în judeţul Covasna odată cu realizarea aeroportului de la Braşov, un lucru important pentru care trebuie să ne pregătim şi în ceea ce priveşte evenimentele care atrag vizitatorii aici.”

Legat de acest eveniment, care evocă tăiatul porcului iarna şi umplerea cârnaţilor, directorul executiv al ASIMCOV, Vajda Lajos, a subliniat: şi echipe covăsnene vor participa, săptămâna viitoare, la Festivalul Cârnaților de la Békéscsaba, festival care a stat la baza ideii evenimentului covăsnean, a cărei a doua ediţii a fost găzduită tot de Sala Sporturilor „Szabó Kati”. Acesta a afirmat: „Sunt încântat în special de faptul că evenimentul gastronomic din acest an va fi organizat tot acolo, promovând judeţul nostru, proces în care clusterele noastre joacă un rol activ, atât la nivel național, cât și la nivel internațional”.

Ideea Paradei cârnaţilor s-a născut în 2002, an în care Camera de Comerţ şi Industrie a Judeţului Békés, i-a primit în vizită la Festivalul Cârnaților de la Békéscsaba pe reprezentanţii ASIMCOV. Preşedintele asociaţiei, Bagoly Miklós, a declarat că acolo s-a născut ideea organizării unui astfel de eveniment care antrenează o mulţime de oameni şi care ar avea un mare succes şi în judeţul Covasna, ceea ce s-a şi dovedit ulterior: „există o cerere şi un mare interes pentru acest eveniment, acesta contribuind la popularizarea şi la dezvoltarea regiunii”.

Festivalul Verzei, programul suplimentar al Paradei Cârnaţilor, se leagă de numele lui, Kovács István, preşedintele SVESZ. Este al şaselea an în care se organizează acest eveniment, la iniţiativa acestuia şi după modelul Festivalului Sarmalelor de la Praid. „Am lansat un lucru de preţ, deoarece evenimentul este menţionat printre evenimentele cunoscute la nivel naţional, cum ar fi Galopiada Secuiască sau Festivalul kurtoskalacs-ului şi Deliciilor Dulci. Este îmbucurător faptul că mulţi turişti vin în vizită judeţ, în special, pentru aceste evenimente” – a spus preşedintele SVESZ.

Şi în acest an, concursul se desfăşoară după reguli stricte, materia primă de carne pentru echipele participante este asigurată şi de această dată de Grupul de firme Bertis care este totodată şi un partener important al evenimentului. Cei care doresc să participe la Parada Cârnaţilor se pot înscrie plătind o taxă de participare de 450 de lei, la Festivalul Verzei taxa de participare este în valoare de 100 de lei. În competiţie se pot înscrie autorităţi publice locale, organizaţii ale societăţii civile, firme şi persoane fizice. Înscrierea se face prin completarea formularelor de înscriere care se regăsesc pe pagina Facebook a evenimentului (https://www.facebook.com/kolbaszparade/?ref=br_rs) şi trimiterea acestora la adresa kolbaszparade2018@gmail.com Pentru echipele compuse din 4 membrii, taxa de înscriere conţine, pe lângă materia primă de carne, şi diversele accesorii (cum ar fi mese, feţe de masă, vase din plastic, şorţuri şi 15 metri de membrană pentru cârnaţi, banderole de identificare şi 6 bilete gratuite pentru suporteri).

 

Câştigătorul concursului va participa la ediţia de anul viitor al Festivalului Cârnaţilor de la Békéscsaba. Mai multe detalii despre competiţie se pot obţine la numărul de telefon 0742 180-278.

Noutăți