Sunteți aici: » Despre judeţ » Localităţile judeţului » Ruseni

Ruseni

Miercuri, 19 mai 2010

Satul se află în imediata vecinătate a oraşului Târgu-Secuiesc, el a fost anexat acestuia din urmă în anul 1956. De atunci numele localităţii nu este pomenit separat nici pe hărţi, nici de date statistice, unde ea apare împreună cu numele oraşului Târgu Secuiesc.

În ciuda faptului că majoritatea locuitorilor este de religie romano-catolică, totuşi congregaţia reformată este cea care îşi are propria biserică. Clădirea bisericii a fost grav avariată de cutremurul din 1977. Cheltuielile de renovare nu au putut fi suportate de către congregaţia reformată puţină la număr, în cele din urmă  cele două congregaţii, cea catolică şi cea reformată, au suportat aceste cheltuieli împreună. Din această cauză, începând din anul 1984, enoriaşii catolici pot folosi clădirea bisericii pentru ţinerea slujbelor religioase.
În primul rând, satul a devenit cunoscut datorită băilor sale medicinale. Apa minerală din  Fortyogófürdő,care conţine fier si dioxid de carbon,este folosită de multă lume pentru tratarea diferitelor afecţiuni.
 

Noutăți