Se realizează una dintre cele mai importante investiții din județ
Joi, 6 august 2020Până în anul 2030, în 95% din localitățile județului Covasna va fi construită rețeaua de apă, iar în 75% va fi construit sistemul de canalizare. Master planul actualizat al acestui proiect a fost acceptat de Consiliul Județean Covasna în ședința de consiliu de joi, 6 august.
Până în anul 2030, în 95% din localitățile județului Covasna va fi construită rețeaua de apă, iar în 75% va fi construit sistemul de canalizare. Master planul actualizat al acestui proiect a fost acceptat de Consiliul Județean Covasna în ședința de consiliu de joi, 6 august.
Lucrările de modernizare ale sistemului de apă și canalizare din județul Covasna vizează 27 de unități administrative publice, 5 orașe și 22 de centre comunale, precum și alte 22 de localități de pe lângă acestea, care aparțin unei comune sau unui oraș. Acest număr va crește în funcție de nevoile locale. „Extindem constant sistemul de apă și canalizare în satele și orașele județului. Până în 2030 vrem ca 95% din localitățile județului să aibă o rețea de apă funcțională, iar 75% din localități să aibă sistem de canalizare, în locul actualului procent existent, de 50-55%. Primul pas al proiectului este elaborarea și actualizarea master planului, iar pasul al doilea este elaborarea proiectului realizat de firma de specialitate, pentru care administrația locală a județului a alocat 120 de mii de lei” – a subliniat Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna. De asemenea, a mai adăugat că: Târgu Secuiesc se confruntă cu una dintre cele mai mari probleme legate de apa potabilă. Aici au fost renovați mai mult de 13 km de conducte de apă pe 27 de străzi.
În ședința de consiliu, a mai fost aprobat și planul de gestionare a deșeurilor, o parte cheie a Planului Potsa József, Strategia de Dezvoltare a Județului Covasna, care printre altele vizează și investițiile ce vor fi realizate în următoarea perioadă permițând astfel realizarea obiectivelor stabilite de UE și de guvernul României. Ambrus József, directorul Asociației pentru Gestionarea Deșeurilor din Județul Covasna, a declarat că: la scară națională, județul Covasna se află în top în ceea ce privește gestionarea deșeurilor, iar la nivel județean în colectarea selectivă a deșeurilor sunt fruntașe Târgu Secuiesc, Sfântu Gheorghe, respectiv Comandău. În perioada următoare se va continua derularea investițiilor care nu vor fi suportate financiar de populație.
Consiliul Județean Covasna și administrația locală din Sfântu Gheorghe, la fel ca în fiecare an, vor sprijini cu suma de 150 de mii de lei cel de-al 14-lea Tur Ciclist al Ţinutului Secuiesc, prin intermediul Asociației Sepsi Sic Sport. De asemenea, consiliul județean a mai dat în folosință autobuzul aflat în proprietatea sa, ce a fost achiziționat prin intermediul unui proiect european. Acesta a fost predat împreună cu costurile aferente de combustibil, centrului din Baraolt care operează în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Județul Covasna.