Sunteți aici: » Știri » Susținem sportul de performanță

Susținem sportul de performanță

Marți, 25 iulie 2023

În cadrul ședinței ordinare de miercuri,19 iulie, Consiliul Județean Covasna a aprobat, între altele, finanțarea Asociației Clubul Sportiv (ACS) SepsiSIC cu suma de 4,5 milioane de lei pentru derularea unui amplu program de activități sportive.

„Prin această sumă, Consiliul Județean susține participarea ACS SepsiSIC în competițiile interne și internaționale de baschet, tenis de masă, ciclism, lupte, handbal, fotbal în sală pentru sezonul competițional 2023-2024, juniori și seniori, dar și organizarea de evenimente și competiții sportive. În acest an, vor primi 2.049.089 de lei, iar restul sumei va fi plătit în prima jumătate a anului viitor. Considerăm că este important să asigurăm o continuitate, în ciuda tuturor dificultăților economice cu care ne confruntăm, și să susținem sportul de performanță. La acest capitol, sportivii de la ACS SepsiSIC sunt fruntași, fie că vorbim de baschet, handbal, lupte, ciclism sau tenis de masă”, a declarat Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna, adăugând că, în perioada următoare, vor fi alocate sume semnificative și pentru alte cluburi sportive.

„În acest an, SepsiSIC se extinde cu o nouă secție, ne dezvoltăm și cu o echipă de fotbal în sală. În handbal, am înregistrat progrese, deoarece echipa noastră mai mare concurează acum în Divizia A din România sub numele de Sepsi-SIC, iar echipa noastră de juniori continuă să existe” – a punctat la rândul său consilierul județean, Ambrus József, președintele clubului SepsiSIC.

În cadrul aceleiași ședințe de miercuri, s-a decis și demolarea cantonului din comuna Bixad, aflat în proprietatea Consiliului Județean. Pe locul respectiv, urmează a fi construită o bază Salvamont, precum și un centru de formare-promovare. Având în vedere faptul că zona Bálványos este una din principalele zone turistice ale județului Covasna, cu numeroase trasee turistice marcate și cu un flux mare de turiști, realizarea unei baze Salvamont este importantă pentru siguranța acestora. Pentru o bună funcționare a bazei respective și a centrului de formare-promovare, este necesară realizarea unei clădiri cu o suprafață construită de 412 mp, iar investiția va fi în valoare de aproape 7 milioane de lei.

Consilierii județeni au aprobat, de asemenea, și actualizarea devizului general pentru reabilitarea porțiunii de drum de la Halta Angheluș. Aceasta este o lucrare finanțată prin programul „Anghel Saligny” și se află în curs de realizare.

Noutăți