Sunteți aici: » Știri » Tamás Sándor: Rugăm populația să rămână calmă - Consiliul Județean Covasna și instituțiile subordonate au luat măsuri imediate, necesare ce se impun pentru a preveni extinderea Covid-19.

Tamás Sándor: Rugăm populația să rămână calmă - Consiliul Județean Covasna și instituțiile subordonate au luat măsuri imediate, necesare ce se impun pentru a preveni extinderea Covid-19.

Vineri, 13 martie 2020

În perioada următoare recomandăm interacțiunea de la distanță, prin telefon (0267-311 190)  și prin e-mail (office@kvmt.ro), deoarece este restricționat accesul în sediul Consiliului Județean Covasna, unde în perioada următoare vor putea intra doar angajații, respectiv de la caz la caz, conducătorii instituțiilor publice și ale autorităților locale.

 În perioada următoare recomandăm interacțiunea de la distanță, prin telefon (0267-311 190)  și prin e-mail (office@kvmt.ro), deoarece este restricționat accesul în sediul Consiliului Județean Covasna, unde în perioada următoare vor putea intra doar angajații, respectiv de la caz la caz, conducătorii instituțiilor publice și ale autorităților locale.
Se restricționează, temporar, serviciile de relații cu publicul, prin urmare, programul cu publicul în cadrul registraturii Consiliului Județean Covasna se va desfășura de luni până vineri în intervalul orar 9:00-12:00,  într-un spațiu special destinat acestei activități. Accesul se va face prin partea dreapta a clădirii, sub gang, printr-un sistem de ghișeu unic. Tot aici și cu același program se vor desfășura relațiile cu publicul și vor fi preluate documentațiile pentru Urbanism.
Rog populația să-și păstreze calmul pentru perioada următoarea. Comunitatea noastră a supraviețuit și altor vitregii și asta  tocmai pentru că am reușit să înțelegem și să gestionăm responsabil situația. Este stringent necesar să acționăm prompt la nivel comunitar, acum când ne aflăm în fața unui nou tip de confruntare, iar noi trebuie să dovedim încă o dată , așa cum am mai făcut-o de-a lungul istoriei, că suntem o comunitate implicată, responsabilă care doar împreună poate apăra cetatea, care acum este de fapt sănătatea și poate chiar supraviețuirea noastră. Cel mai important lucru este să fim disciplinați și responsabili. Să respectăm cu strictețe protocoalele necesare instituite pentru epidemie, acest lucru este în interesul tuturor, atât la nivel individual cât și pentru comunitate” – a subliniat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.
Rugăm publicul să informeze primăria, poliția sau numărul 112 dacă află de persoane care prezintă simptome ale bolii sau dacă știm cu certitudine că s-au întors de curând din zonele aflate în cod roșu. Vă rugăm să faceți acest lucru responsabil și dacă ați contactat o persoană infectată, suspectă sau dovedită ulterior a fi purtătoarea virusului. Dacă bănuiți o posibilă infectare, vă rugăm să nu părăsiți apartamentul dvs. și să apelați la autoritățile competente” – a mai declarat edilul covăsnean.
Consiliul Județean Covasna atrage atenția reprezentanților ONG-urilor și a bisericilor care doresc să depună proiecte, că se acceptă trimiterea dosarele prin poștă sau curierat, data facturării poștale trebuie să fie până în data de 23 martie, orele 16.
Arhiva Consiliului Județean Covasna va fi închisă până la data de 31 martie, iar programul de audiență se suspendă. Totodată se suspendă deplasările externe ale personalului din aparatul de specialitate al Consiliului Județean.
Sălile de ședință și birourile din cadrul Consiliului Judeţean Covasna se vor dezinfecta cu regularitate și la intrarea instituției va fi asigurat ser dezinfectant.
Angajații care asigură relațiile cu publicul și registratura Consiliului Judeţean Covasna își vor desfășura activitatea cu respectarea maximă a măsurilor de protecție, respectiv vor purta mănuși și mască de protecție.
La solicitarea ISU Covasna, pentru protejarea și transportul în condiții de siguranță a pacienților simptomatici, posibil infectați cu virusul COVID-19, de pe raza județului Covasna, , s-a aprobat achiziția filtrelor pentru izoletă, a unor echipamente de protecție individuală pentru personal, respectiv materiale pentru dezinfecție/dezinsecție în valoare de 22.000 RON.  
Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Fogolyán Kristóf” din municipiul Sfântu Gheorghe, este pregătit pentru a primi pacienți, iar în incinta instituției este suspendată vizitarea pacienților. Orice costuri suplimentare necesare vor fi asigurate de Consiliul Județean Covasna.  
La nevoie – se poate  asigura suport financiar și spitalelor orășenești din Baraolt și Tg. Secuiesc.
Au fost suspendate activitățile centrelor de reabilitare/recuperare/zi din Sfântu Gheorghe, Tg. Secuiesc și Întorsura Buzăului, aflate în subordinea DGASPC Covasna și a fost interzis accesul persoanelor străine și vizitele de orice natură în centrele, casele de tip familial, respectiv în căminul pentru persoane vârstnice din Hăghig.
Sunt închise instituțiile culturale subordonate: Biblioteca Județeană ”Bod Péter”, Muzeul Național Secuiesc împreună cu toate subunitățile din Cernat, Tg. Secuiesc, Baraolt și Zăbala. De asemenea sunt anulate spectacolele și turneele Ansamblului de Dansuri ”Háromszék” și evenimentele organizate de Centrul de Cultură  al Județului Covasna.
Cursurile din cadrul Şcolii Populare de Arte şi Meserii – Sf. Gheorghe sunt amânate, în unele cazuri vor fi ținute cursuri virtuale. Școala Specială din Sfântu Gheorghe este închisă. 
Avizele pentru a activitățile/planuri/proiecte/programe desfășurare pe ariile naturale protejate, Natura 2000 se pot solicita online de la Centrul Județean pentru Protecția Naturii și Salvamont, adresa de email: avizare@natcov.ro, informații suplimentare se pot cere de la nr. de telefon: 0367- 404730.

Noutăți