Sunteți aici: » Știri » „Primul ghiozdan” – cadoul pentru începutul anului școlar 2022-2023

„Primul ghiozdan” – cadoul pentru începutul anului școlar 2022-2023

Vineri, 19 august 2022

Consiliul Județean Covasna le oferă și în acest an un cadou pentru prima zi de școală elevilor care încep în toamnă clasa pregătitoare. Astfel, în cadrul programului „Primul ghiozdan”, 2148 de boboci se vor putea bucura de câteva articole de calitate care le vor fi utile în anul școlar 2022-2023.

Programul „Primul ghiozdan” este unul dintre cele mai populare proiecte ale noastre de sprijinire a familiilor. În ultimii ani, atât copiii, cât și părinții au așteptat cu nerăbdare acest moment, deoarece, pe lângă faptul că alegem cele mai noi și mai moderne modele de ghiozdane, familiile sunt scutite de o parte din costurile pe care le presupune începerea școlii. Credem că și în acest an campania de susținere a celor mai mici școlari va fi un succes, astfel încât începerea școlii să nu fie o povară pentru familiile lor, care în această perioadă dificilă o duc și mai greu, ci să se contureze mai degrabă ca o șansă pentru toți copiii de a porni de la același nivel cu colegii lor. Anul acesta, am alocat 160.000 de lei în acest scop. Valoarea unui pachet este de 74 de lei.”, a declarat Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna.

Pentru anul școlar care stă să înceapă, vom acorda câte un ghiozdan cu obiecte necesare pentru școală unui număr de 1079 de fete și de 1069 de băieți - în total, 2148 de elevi aflați la început de drum.

„Primul ghiozdan” este un program lansat în 2013, în cadrul căruia Consiliul Județean Covasna a oferit până în prezent ghiozdane cu rechizite școlare pentru aproximativ 20.000 de elevi, sprijinind astfel numeroase familii din județ.

 

Noutăți