Sunteți aici: » Știri » Consiliului Județean anunță majorarea bugetului

Consiliului Județean anunță majorarea bugetului

Joi, 7 decembrie 2023

Bugetul Consiliului Județean Covasna a fost majorat cu peste 5,6 milioane de lei în prima săptămână a lunii decembrie. În ședința ordinară de joi, 7 decembrie, Consiliul Județean a decis, între altele, repartizarea fondurilor primite.

 

„Am avut un început de decembrie plin de succes, întrucât am reușit să strângem sume importante de bani pentru bugetul județului, atât din mediul privat, cât și din cel public. Din prima categorie, fac parte firmele implicate în extracția minieră, care au plătit cu 694 de mii de lei mai mult decât suma bugetată. Din fondul de rezervă al Guvernului, Consiliul Județean a încasat peste 3,6 milioane de lei: 1 milion 35 de mii de lei pentru cheltuielile de funcționare a Căminului de Bătrâni din Hăghig, 651 de mii de lei pentru salariile personalului auxiliar din biserici și 2 milioane de lei pentru cheltuieli de funcționare și investiții. Iar de la Fondul Județean de Asigurări de Sănătate Covasna, am primit 1 milion 245 de mii de lei, bani ce vor fi folosiți pentru finanțarea serviciilor medicale din cadrul Spitalului Județean", a explicat Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna.

Acesta a subliniat totodată faptul că resursele bugetare limitate nu sunt o problemă, cât timp cheltuielile sunt făcute rezonabil și cu simțul răspunderii. „Salutăm orice sumă de bani, întrucât avem resurse limitate. În ciuda numeroaselor dificultăți, a labirinturilor birocratice, am învățat să gestionăm bugetul, uneori limitat, pe care îl avem la dispoziție și ne străduim să folosim puținul pe care îl avem în cel mai bun scop", a spus președintele.

 

Noutăți