Itt vagy: » Hírek » Bővült a megyei tanács költségvetése

Bővült a megyei tanács költségvetése

2023. december 7., csütörtök

Több mint 5,6 millió lejjel bővült Kovászna Megye Tanácsának költségvetése december első hetében. A megyei önkormányzat csütörtökön tartott soros ülésén a testület többek között a beérkező pénzösszegek elosztásáról döntött.

 

„Sikeresen kezdtük a decemberi hónapot, ugyanis jelentős összegeket sikerült begyűjtenünk a megye költségvetésébe a magánszektorból és a közszférából egyaránt. Előbbi kategóriába tartoznak a bányakitermeléssel foglalkozó cégek, amelyek az előirányzott összegen túl 694 ezer lejjel fizettek többet. A kormány tartalékalapjából több mint 3,6 millió lejt kapott a megyei önkormányzat: 1 millió 35 ezer lejt a Hídvégi Idősek Otthona működési költségeire, 651 ezer lejt az egyházak nem klerikális alkalmazottainak a fizetésére, 2 millió lejt pedig működési és beruházási költségek fedezésére. A Kovászna Megyei Egészségbiztosító Pénztártól pedig 1 millió 245 ezer lej érkezett be, melyet a megyei kórház egészségügyi szolgáltatásaink a finanszírozására fordítunk” – részletezte Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.  

„Minden pénzösszegnek örvendünk, hiszen korlátozottak a lehetőségeink. A sok nehézség, a bürokratikus útvesztők ellenére megtanultuk, hogyan gazdálkodjunk a rendelkezésünkre álló, olykor szűkös keretből, azon dolgozunk, hogy a keveset is legmegfelelőbb célra használjuk fel.” – nyomatékosított az elnök.

Hírek