Sunteți aici: » Știri » Se construiesc case de tip familial în Târgu Secuiesc și Ghelința

Se construiesc case de tip familial în Târgu Secuiesc și Ghelința

Vineri, 10 noiembrie 2023

Întrucât evoluția prețurilor materialelor de construcții se află într-o continuă creștere, Consiliul Județean, întrunit în ședință ordinară, joi, a aprobat modificarea Convenției de asociere între județul Covasna și Fundația SERA România, cu privire la înființarea a două case de tip familial în municipiul Târgu Secuiesc și în comuna Ghelința.

Costul estimat al construcției celor două locuințe este de peste 1,5 milioane de euro, din care 440.000 de euro vor fi asigurați de Consiliul Județean. Aceasta sumă reprezintă o creștere semnificativă față de planurile inițiale, din cauza scumpirilor, dar și pentru că a fost necesară consolidarea terenului din Târgu Secuiesc. Prin urmare,  modificarea structurii de rezistență a fundației a dus la costuri suplimentare.

Consiliul Județean a început mai demult demersurile privind reorganizarea Centrului de plasament „Borosnyay Kamilla” din Târgu Secuiesc. În locul acestuia se vor construi aceste două case familiale de câte 12 locuri fiecare.

În același timp, DGASPC Covasna a început și reorganizarea Centrului rezidențial pentru copii cu dizabilități Baraolt. În viitor, se dorește reintegrarea copilului în familia biologică, sau plasament la asistent maternal profesionist cu sprijinul centrului  de reabilitare din Baraolt, care va fi îmbunătățit. În prezent, centrul respectiv oferă servicii pentru 11 copii cu dizabilități grave.

Noutăți