Itt vagy: » Hírek » Kézdivásárhelyen és Gelencén építünk lakásotthonokat

Kézdivásárhelyen és Gelencén építünk lakásotthonokat

2023. november 10., péntek

A költségek növekedése miatt módosítottuk a SERA Románia Alapítvánnyal megkötött partnerség mellékletét. Erről döntöttünk Kovászna Megye Tanácsa csütörtöki ülésén.

A két lakásotthon felépítésének becsült költsége meghaladja a 1,5 millió eurót, ebből 440 ezret a megyei önkormányzatnak kell biztosítania. Az eredeti tervekhez képest jelentős költségnövekedésről van szó, ráadásul Kézdivásárhelyen a talaj teherbíró képességének növelése miatt az alapozási munkálatok is többe kerülnek.

A két családi típusú ház építésére a Kézdivásárhelyi Borosnyay Kamilla Elhelyezési Központ átszervezése miatt van szükség. 12 férőhelyes lakásotthonokról van szó, amely megfelelőbb környezetet biztosítanak a szociális rendszerben felnövekvő gyerekeknek.  

Ezzel egyidőben a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság elkezdte a baróti fogyatékos gyerekek elhelyezési központjának átszervezését. Ennek megfelelően, a későbbiekben 12 fős, családi típusú házban helyezik el a bentlakó, súlyos fogyatékkal élő kiskorúakat, amennyiben nem tudják integrálni a családba vagy hivatásos nevelőszülőhöz helyezni. Jelenleg 11-en vannak az elhelyezési központban.

Hírek