Itt vagy: » Hírek

Hírek

Incze László nevét veszi fel a múzeum
2012. február 2., csütörtök

„Napra pontosan március harmadikán, 40 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a múzeum, amely Incze László munkájának köszönheti létét” – nyitotta meg Kovászna Megye Tanácsának Kézdivásárhelyre kihelyezett ülését Tamás Sándor elnök.

Több pénz a székely gazdáknak
2012. január 27., péntek

„Növelni akarjuk a sikeresen elbírált mezőgazdasági és állattenyésztési pályázatok számát" – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

2011. december 29., csütörtök

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, valamint a helyi elöljárók jelenlétében mutatta be csütörtökön Fodor István, Bodok község polgármestere azt a három haszongépjárművet, melyeket az önkormányzat az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR), 322-es tengelye keretén belül elnyert támogatásból vásároltak.

2011. december 22., csütörtök

Az ünnepek előtt fejezték be Kovászna megyében az Európai Unió Készenléti Alapjából szárazó élelmiszercsomagok kiosztását. A rászorulók ezúttal nem csak lisztet, hanem más tartós élelmiszereket is: tejport, kukoricalisztet, laskaféléket, rizset és kekszet kaptak.

2011. december 21., szerda

Rezidens orvosokkal, többek közt onkológus és gyerekgyógyásszal is gazdagodik a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház személyzete – erről döntött Kovászna Megye Tanács az év utolsó, rendes ülésén.

2011. december 19., hétfő

Négy medencében, számos tartályban, bonyolult csőrendszerben tisztul a gidófalviak vize: a községhez tartozó településeken szűrt, európai uniós szabványoknak megfelelő ivóvíz folyik.

2011. december 16., péntek

A költségvetés kiegészítésből Kovászna megye 4 178 000 lejes támogatást kapott a 7. kormányrendelet keretében elkezdett munkák folytatására.

2011. november 30., szerda

„Bízom a hazai igazságszolgáltatás pártatlanságában, annak ellenére, hogy vannak olyan esetek, amelyekben kétségeim vannak az objektivitást illetően” – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a testület november 30-i soros ülésén.

2011. november 28., hétfő

Több, mint száz érdeklődő, köztük Kovászna Megye Tanácsának képviselői, Tamás Sándor elnök és Demeter János alelnök jelenlétében vette át Demeter Zoltán a baróti Elveszett Világ Természetvédelmi, Turista és Barlangász Egyesület titkára, Kovács Erzsébettől, a csíkszeredai Polgár-Társ Alapítvány képviselőjétől, azt az oklevelet, amely mostantól hivatalosan is bizonyítja, hogy a köpeci szil, több mint 13 ezer szavazatot összegyűjtve, az Év Fája Romániában 2011 verseny győztese.

2011. november 26., szombat

Hétvégén személyesen ellenőrizte az útépítési munkálatokat Háromszéken Anca Boagiu szállítási miniszter. A tárcavezető elégedett volt a fejleményekkel, november 26-án, szombaton, Ozsdolán azt is elmondta, hogy a meglévő országutak karbantartására is lesz pénz.

2011. november 25., péntek

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Kovászna megyei szervezete Életmű Díjjal jutalmazta 26 háromszéki pedagógus munkásságát.

2011. november 20., vasárnap

Aldoboly írásos említésének 550. évfordulóját ünnepelték a sepsiszéki faluban, vasárnap, november 20-án.

2011. november 6., vasárnap

Az Otthonunk Háromszék program, azaz a Megyejárás Árkosra érkezett: a helyi emberekkel tartott nyílt beszélgetésen kiderült, hogy a település lakói elégedettek a község fejlődésével, emellett azonban nem feledkeztek meg a Glória forrásról sem.

2011. november 4., péntek

„Kovászna megyében összesen 6,5 millió eurót hívtunk le a Borvíz Útja programra: ebből a baróti strand elkészítésére 650.000 eurót fordítottunk. Ennek ellenére a helyi polgármester hozzáállása azért aggasztó, mert elutasította a beruházást, azzal az indokkal, hogy azt egy RMDSZ-es tanácselnök kezdeményezte.

2011. november 3., csütörtök

Az AER (Assembly of European Regions - Európai Régiók Közgyűlése) e-egészségüggyel foglalkozó munkacsoportja Kovásznán ülésezett november 3-án.

2011. október 24., hétfő

Az október 14-23 között szervezett Szeben Megyei Magyar Napok során Medgyesen, Nagyszebenben, Erzsébetvároson, Somogyomban, Vízaknán és még sok kis magyarlakta településen zajlottak különböző kulturális rendezvények a Szeben Megyei Magyar Napok égisze alatt.

2011. október 23., vasárnap

A Kós Károly által tervezett Székely Nemzeti Múzeum Háromszék egyik legjellegzetesebb és egyben leghíresebb épülete. Az épület a Finn Nemzeti Múzeumhoz hasonló elképzelés alapján született, hiszen már önmagában is a táj építészetére jellemző vonásokat összesíti.

2011. október 22., szombat


Az Elemzések a Székelyföldről című műhelykonferencia keretében, Árkoson, október 22–én, szombaton, jelentette be Tamás Sándor megyei önkormányzati vezető, hogy a Nemzeti Kisebbségkutató Intézet székelyföldi irodát nyit Sepsiszentgyörgyön.

2011. október 21., péntek

„Abban, hogy a kézdivásárhelyi Céhtörténeti Múzeum színvonalas kulturális intézmény lett, meghatározó szerepe van az intézmény alapítójának, majd későbbi igazgatójának, Incze Lászlónak.

2011. október 20., csütörtök

A rendőröknek van pisztolya és a törvényes keretek közt fogják is használni – közölte Dr. Ioan Aron, a Kovászna Megyei Rendőrség főfelügyelője, október 20-án, csütörtökön. A Sepsiszentgyörgyön, Kovászna Megye Tanácsának épületében zajló tanácskozáson a megye polgármesterei a rendőrség átszervezésével bekövetkezett változásokról számoltak be.

2011. október 18., kedd

Október 17-19. között a németországi Brandenburg régió küldöttsége munkalátogatást szervezett a Központi Fejlesztési Régióba. Egyik úticéluk Háromszék volt, ahol október 18-án, kedden, a megyei önkormányzat vezetőivel és helyi vállalkozókkal találkoztak.

2011. október 17., hétfő

Az idén második alkalommal sorra kerülő Év Fája Romániában verseny háromszéki „benevezettje”, a megközelítőleg háromszáz éves köpeci szil aljában gyülekeztek tegnap a megyei önkormányzat képviselői, a kezdeményező baróti Elveszett Világ Egyesület több képviselője, illetve a település apraja-nagyja, hogy tovább bátorítsák a szilre szavazókat. Az esemény az Otthonunk Háromszék elnevezésű programsorozat következő állomásának rendezvényéhez kapcsolódott.

2011. október 13., csütörtök

A Natura 2000 programban résztvevő szervezetek tanácskoztak Sepsiszentgyörgyön: céljuk, hogy Székelyföld különböző pontjain természetvédelmi övezetek fölött gondoskodó egyesületek szakmai tapasztalatot cserélhessenek, a közös problémákra megoldást találjanak.

2011. október 7., péntek

Verőfényes napsütés, fúvószenekar és a nyár közepén tartott falunapok hangulata jellemezte a Borvíz Útja program keretében elkészült oltszemi kezelőközpont átadását. Október 7-én, pénteken már parkosított környezet, turisztikai katalógusokba illő épület, fedett mofetta és forrás várta az épület avatójára érkező helybélieket.

2011. október 5., szerda

Több mint három hónapon át nem volt igazgatója a Bod Péter Megyei Könyvtárnak. Gyakran magyarellenesnek bélyegzett törvényszéki döntés nyomán eltávolított Szonda Szabolcs volt az egyetlen jelentkező az intézményvezetői tisztségre: ő az október 5-én tartott versenyvizsgán 9,98-as átlaggal vizsgázott.

2011. szeptember 30., péntek

Összesen hét, európai uniós alapokból finanszírozott beruházás finanszírozási szerződését írták alá pénteken, szeptember 30-án, a megyei önkormányzat székhelyén, Elena Udrea, fejlesztési és turisztikai miniszter, illetve Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy, valamint Rácz Károly, Kézdivásárhely polgármestere. A fejlesztési projektek összértéke 115 millió lej.

2011. szeptember 28., szerda

Több mint 38 millió lejjel támogatja Kovászna megye hét települését a Borbély László vezette Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium alárendeltségébe tartozó Környezetvédelmi Alap.

2011. szeptember 26., hétfő

Több mint száz jelenlévő sereglett össze Kovászna Megye Tanácsának előcsarnokában, ahol Háromszék Vármegye egykori főispánja, Potsa József mellszobrát leplezték le.

2011. szeptember 23., péntek

Jó hangulatú ünnepség keretében avatták Bölönben a frissen elkészült hidat. Szeptember 23-án, pénteken több mint száz érdeklődő követte, amint a frissen elkészült hídra felmasírozik fúvószenekar.

2011. augusztus 12., péntek

Trombita és dobszótól volt hangos a kézdivásárhelyi sportbázis: itt szervezték meg az Önkéntes és magán tűzoltó alakulatok szakmai versenyének országos szakaszát. Ez az első alkalom, hogy a rangos szakmai megmérettetésre Székelyföldön, Háromszéken kerül sor.

Hírek