Itt vagy: » Hírek » 26 pedagógust tűntettek ki

26 pedagógust tűntettek ki

2011. november 25., péntek

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Kovászna megyei szervezete Életmű Díjjal jutalmazta 26 háromszéki pedagógus munkásságát.

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Kovászna megyei szervezete Életmű Díjjal jutalmazta 26 háromszéki pedagógus munkásságát.

A Sepsiszentgyörgyön tartott rendezvényen megközelítőleg 200 tanár és meghívott vett részt a Kós Károly iskolacsoport dísztermében. A november 25-én, pénteken szervezett ünnepséget a Benedek Elek nevét viselő óvoda gyerekeinek műsora nyitotta, a kicsik verses összeállítást a Plugor Sándor Művészeti Líceum Eufónia nevet viselő kórusa követte, majd a közönség Lázár Sebestyén Enikő és Szilágyi Zsolt hangjában gyönyörködhetett.

A pedagógusok munkájának fontosságát méltató eseményen részt vett Sztakics Éva, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, valamint Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke aki beszédében kifejtette: „bár a tanügyi intézmények nem tartoznak a megyei önkormányzat által fenntartott intézmények közé, találtunk arra lehetőséget, hogy a legfontosabb közkérdést, az oktatást segítsük. Ezt a célt szolgálja az a projektünk, melynek keretében Ópusztaszerre segítünk eljutni a diákoknak, természetesen úgy, hogy közben a hazai, magyar szórványtelepüléseket is érintsék közben. A másik fontos programunkkal az iskolák mellett működő civil szervezetek, egyesületek, alapítványok számára teremtettük meg annak a lehetőségét, hogy új székelyruhákat”.

A kitüntettek közt szerepel ft. Szabó Lajos kanonok, sepsiszentgyörgyi plébános is, aki megalakulásától támogatója a pedagógusszövetség Kovászna megyei szervezetének: a laudáció szerint ő ugyan elsősorban nem pedagógus, azonban különösen a hitoktatás területén sokat tett az iskolákért. A 2011-es tanügyi életműdíjasok listája a következő: Prezsmer Imola, Balogh Irénke, Boda Katalin, Dancs Árpád, Gazda Marianna, György Emese Margit, József Gellért, Kelemen Antal, Korodi Klára Terézia, Kovács Elena, Kozma Miklós, Kozmán Béla, Kozmán Lenke, Manaszesz Zsuzsanna, Mihályfalvi Géza, Nemes Emil, Németh Erzsébet, Ráduly József, Rancz Vilma, Szécsi Anna, Szeibert József, Szombati Ibolya, Sztolyka Ilona, Vass Klára és Vetró András.

 

Hírek