Itt vagy: » Hírek » 7 utat és egy hidat javasolnak felújításra

7 utat és egy hidat javasolnak felújításra

2011. április 11., hétfő

Kovászna Megye Tanácsa rendkívüli tanácsülésen döntött arról, hogy a megy hét fontos útja arra az időre, amíg felújítják, ideiglenesen a fejlesztési tárcához kerülhessen.
 

Kovászna Megye Tanácsa rendkívüli tanácsülésen döntött arról, hogy a megy hét fontos útja arra az időre, amíg felújítják, ideiglenesen a fejlesztési tárcához kerülhessen.

A Kézdivásárhelyt – Torját – Bálványost és Sepsibükszádot összekötő 113-as számú megyei út felújításáról Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke az április 11-én, hétfőn tartott ülés keretében elmondta: „Az Elena Udrea miniszter asszonnyal folytatott tárgyalások során elhangozott, hogy erre az útra tavasszal kezdik meg a közbeszerzési eljárást, a munkálatok pedig már a nyár elején elkezdődhetnek.”

A felújításra váró utak listáján szerepel a Vámoshídpuszta – Aldoboly – Illyefalva és Sepsiszentgyörgy közti forgalmat bonyolító 112-es megyei út, a 114-es számú, Lemhényt Kézdiszentlélekkel összekötő út, a Mikóújfalut Baróttal összekötő 122-es út, a Brassó – Dobolló – Bikfalva – Uzon – Kilyén szakasz, a 121F megyei út, ami Gelencét – Szentkatolnát – Hatolykát – Kézdimárkosfalvát és Csernátont köti össze, a Sepsikőröspatakra vezető 121A megyei út. Szintén a fejlesztési minisztérium újítja fel a 131-es számú megyei úton átvezető nagyajtai hidat.

A megyei önkormányzat elfogadta azt a határozatot, amelynek értelmében ezek az utak átkerülnek a szaktárca gondozásába, így már semmi sem hiányzik az aktacsomóból, amelyet holnap már le is adnak a fejlesztési minisztériumhoz. A tanács elfogadta a korszerűsítéshez szükséges műszaki és gazdasági mutatókat is.

Tamás Sándor bemutatta a megye kökösi, illetve ojtozi bejáratához tervezett megyehatár jelzőt is. Az építmények a székely építészet jellegezettségeit hordozzák, kőből és fából készülnek majd el. A megyei tanács elnöke rámutatott: Kökösnél a szocialista határjelző romos állapotban van, a kommunista címer ugyan már leesett róla, de az építmény fölöttébb otromba. A Bákó megyei határnál is hasonló a helyzet, a fém határjelzőt kikezdte a rozsda, így azt is minél hamarább le kell cserélni.
 

Hírek