Itt vagy: » Hírek » A moldovai turisták megyénk gyógyfürdőit kedvelik

A moldovai turisták megyénk gyógyfürdőit kedvelik

2018. április 4., szerda

A Moldovai Köztársaság fővárosában, Kisjenőben (Chișinău) megszervezett Tourism. Leisure. Hotels — 2018 nevű idegenforgalmi vásáron népszerűsítette a térséget az elmúlt napokban a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület

A Moldovai Köztársaság fővárosában, Kisjenőben (Chișinău) megszervezett Tourism. Leisure. Hotels — 2018 nevű idegenforgalmi vásáron népszerűsítette a térséget az elmúlt napokban a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület.

Az egyesület a legszebb stand címet elnyerő Románia standon társkiállítóként képviselte Háromszéket, ahol Székelyföldet és a megyét bemutató katalógusok, térképek, idegenforgalmi egységek, és programszervezők konkrét ajánlatai, reklámanyagai kerültek terítékre.

A vásár kapcsán Jánó Szabolcs, a Kovászna Megye Turizmuáért Egyesület igazgatója kifejtette, a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a látogatók ismerik, és előszeretettel látogatják a székelyföldi desztinációkat, pl. Szováta, Sóvidék, Tusnádfürdő térségét, és egyre nagyobb érdeklődés övezi Kovászna fürdővárost is, amelyet mindenképp kapcsolatba hoznak a gyógykezelésekkel. Egyesületünk mellett a megyéből a Turism Kovászna részvénytársaság is jelen volt, amelyhez az Őzike, a Szarvas és a Kovászna szállodák tartoznak. „A gyógyturizmusra továbbra is koncentrálnunk kell, hiszen a látogatók számára nem ismeretlen ez az egyedi kínálatunk: a magas színvonalú szolgáltatásokat ajánló négycsillagos szállodák wellness és gyógykezelési kínálata mellett keresettek a háromcsillagos hotelek is, amelyek szintén rendelkeznek kezelőbázissal. A moffettás terápia terén pénztárcabarát alternatíva például a hatolykai fürdőközpont ajánlata, amelyet alátámasztja az, hogy a vásár végét követő napon máris volt visszajelzés és igény a szolgáltatások iránt. A moldovai kiállítás potenciális turistákat biztosíthat megyénknek, hiszen szinte szomszédok vagyunk, megfelelő népszerűsítéssel, idegenforgalmi rendezvényeken való részvétellel még ismertebbé tudjuk tenni megyénket.”

Az igazgató elmondta, a vásárra látogatók háromszéki palackozott borvizeket és gyógyvizeket kóstolhattak meg, ízelítőt kapva az itteni gyógyturizmuból. A kirándulni vágyók az exkluzív szálláshelyek kategóriájában érdekesnek találták a különleges stílusú, igényesen berendezett kúriákat, vagy az olyan rusztikus szálláshelyeket, mint a Károly herceg zalánpataki háza.

Hírek