Itt vagy: » Hírek » Átadták a kommandói sportcsarnokot

Átadták a kommandói sportcsarnokot

2010. október 23., szombat

Bár szombaton nincs tanítás, az új épület tiszteletére mégis rendkívüli tornaórát tartottak Kommandó új sportcsarnokában.

Bár szombaton nincs tanítás, az új épület tiszteletére mégis rendkívüli tornaórát tartottak Kommandó új sportcsarnokában. Az október 23-án átadott ingatlan korszerű berendezéssel, napelemes vízmelegítővel ellátva várja az iskolásokat, fiatalokat.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke elmondta: „Kommandón számos olyan hely van, amely a kikapcsolódást és a sportolást lehetővé teszi. Mégis hiányzott innen, az iskola mellől egy olyan korszerű sportterem amilyen Kézdivásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Bereckben, Gelencén, Bodokon, Vargyason, Zabolán, vagy Ozsdolán már elkészült. A megyében az elmúlt 8 év alatt összesen 21 hasonló létesítményt adtunk át.”


„Lesz még más beruházás is Kommandón, és máshol a megyében, az egész Székelyföldön. Mi tudjuk, hogy mi a dolgunk és el is végezzük” – hangsúlyozta Tamás Sándor.

Kocsis Béla polgármester ünnepi beszédében kifejtette: a település költségvetéséből aligha futotta volna erre az ingatlanra, viszont a hatékony érdekképviseletnek köszönhetően nagyon is gyorsan készült el a több mint 10 milliárd régi lej értékű épület. Az iskolások most már megfelelő körülmények közt végezhetik a tornagyakorlatokat.

A rendezvényen részt vett Bokor Tibor szenátor is, aki leszögezte: a sportterem lehetőséget teremt arra, hogy a helyi gyerekek hasznos módon kapcsolódjanak ki. „Egészséges nemzet nem létezhet sportolás nélkül” – mondta el a szenátor. Olosz Szabolcs a fejlesztési és turisztikai minisztérium tanácsosa Elena Udrea miniszterasszony üdvözletét tolmácsolta.

Kovács Gábor katolikus esperes és Pap Levente református lelkész áldása után a sportcsarnok avatása a helyi iskolások pom-pom bemutatójával ért véget.
 

Hírek