Itt vagy: » Hírek » Az Auchan polcaira kerülhetnek a Székely Termékek

Az Auchan polcaira kerülhetnek a Székely Termékek

2013. február 1., péntek

A múlt hét folyamán harmincöt székelyföldi termelőnek volt lehetősége bemutatkozni az Auchan Magyarország Kft. képviselőinek szervezett termékmustrán, amelyet Csíkszeredában, Hargita Megye Tanácsának márványtermében és előterében tartottak.

A múlt hét folyamán harmincöt székelyföldi termelőnek volt lehetősége bemutatkozni az Auchan Magyarország Kft. képviselőinek szervezett termékmustrán, amelyet Csíkszeredában, Hargita Megye Tanácsának márványtermében és előterében tartottak.  Kovászna megyéből öt termelő vett részt, közülük az ENIS Comert a házicsokoládéval, a Mi-Tu-Ház kft. a mustár termékeivel, Fülöp - Gál László mézzel, Bajka Anna kézműves terítőkkel, Ségercz Ferenc pedig pásztorfurulyákkal.

Maros megyéből két, míg Hargita megyéből pedig 28 termelő termékét tekinthették meg az Auchan hipermarket szakemberei, akik az elkövetkezőkben döntenek a kínálatukba bekerülő termékekről. A kiválasztott termékek kaphatóak lesznek mind a tizenkilenc Auchan áruházban Magyarországon.

Kozma Béla, a Kovászna Megyei Agrárkamara vezetője úgy értékelte: “Ez egy lépés, hogy egy multinacionális cég tapasztalatát kihasználva minőségi, egészséges termékeinkkel felhívjuk a nagyvilág figyelmét értékeinkre, a régió néhány termelője pedig lehetőséget kapjon beszállítói szerződést kötni az Auchan üzletlánccal”.

Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Tamás Sándor fontosnak tartja, hogy sikerüljön értékesítési felületet találni a magyarországi piacon is, hiszen ez lehetőséget biztosíthat az itteni kistermelőnek a megélhetésre. Támogatni szeretnék, hogy a háromszéki helyi termelők köre is tovább bővüljön.

Hírek