Itt vagy: » Hírek » Diákbarát Háromszék

Diákbarát Háromszék

2023. augusztus 22., kedd

Megduplázta, azaz 200 ezer lejre emelte Kovászna Megye Tanácsa a tantárgyversenyek és sportvetélkedők megyei díjazottjainak és felkészítő tanáraiknak szánt támogatási keretösszeget, döntöttek a legutóbbi tanácsülésen. A megyei önkormányzat idén az Iskolatáska programra is nagyobb összeget különített el.

Háromszék diákbarát megye. Kovászna Megye Tanácsa az elmúlt években számos olyan programot indított el és működtet sikeresen, amelyek a helyi diákokat, pedagógusokat és szülőket segítik. Az a célunk, hogy a fiatalok jól érezzék magukat itthon. Óvodákat és iskolákat újítunk fel, sportlétesítményeket és kultúrotthonokat korszerűsítünk, vidéki játszótereket építünk a kicsiknek. A nagyobb korosztálynak pedig minőségi tanulási és szórakozási lehetőséget nyújtó ifjúsági tereket alakítunk ki” – emelte ki Tamás Sándor megyei tanácselnök.

Hozzátette: „Nagy népszerűségnek örvendő családtámogató projektünk az After-school és az Iskolatáska program. Ez utóbbi révén az elmúlt tíz év alatt több mint 20 ezer háromszéki tanulónak biztosítottunk hasznos tanfelszereléssel ellátott iskolatáskát.”

Idén 2239 előkészítős kisdiák, 1155 fiú és 1084 lány kap minőségi hátizsákot benne tolltartót, névcédulát, színes és grafit ceruzát, kulacsot és szendvicses dobozt. A megyei tanács ebben az évben 250 ezer lejre növelte a program keretét, így egy csomag ára 110 lej. Az iskolatáskákat a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium konferenciatermében, a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség szeptember 6-i igazgatói értekezletén adják át.

Kovászna Megye Tanácsa 200 ezer lejre emelte azt a keretösszeget, amellyel a tantárgyversenyek és sportvetélkedők megyei szakaszain kiváló eredményeket elért diákokat és felkészítő tanáraikat támogatja. „A 2019-ben elindított tehetséggondozó program célja ösztönözni és megjutalmazni azokat a tanulókat, akik a kötelező oktatáson túl többlettevékenységet végeznek. Meggyőződésünk, hogy a tanulásba fektetett idő, pénz és energia sokszorosan megtérül, és Székelyföld javát szolgálja” – fogalmazott az elnök.

Az említett egyéni versenyek első helyezettjei idén 250, a második 200, a harmadik 150 lejt kapnak, a csapatsportban versenyzők pedig egyenként a következő díjakban részesülnek: I. hely 200 lej, II. hely 150, III. hely 100 lej. Az elmúlt évben Háromszéken 510 diák és 223 felkészítő tanár kapott pénzjutalmat a megyei tanácstól.

Hírek