Itt vagy: » Hírek » Dokumentumfilmek szemléje Székelyföldön

Dokumentumfilmek szemléje Székelyföldön

2018. július 13., péntek

A Kovászna Megyei Művelődési Központ, a Hargita Megyei Kulturális Központ és Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont 2018. október 12-21. között újra megszervezi a Székelyföldi Dokumentumfilm Szemlét, amely idéntől új néven jelentkezik: Kaptár-dokumentumfilm szemle.

A Kovászna Megyei Művelődési Központ, a Hargita Megyei Kulturális Központ és Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont 2018. október 12-21. között újra megszervezi a Székelyföldi Dokumentumfilm Szemlét, amely idéntől új néven jelentkezik: Kaptár-dokumentumfilm szemle. A rendezvény célja, hogy a helyi emberek megismerjék a helyi alkotók filmjeit, és hogy egy alternatív mozgóképes kultúrát kínáljanak a filmvetítések révén.

Az idei kiadást versennyel és szakmai előadással bővítik ki. A versenyfilmekből Buglya Sándor és Péterfy András filmrendezők alkotta zsűri fogja kiválasztani a három nyertes alkotást. Az első helyezett 2 000 lejes, a második helyezett 1 000 lejes, a harmadik helyezett 500 lejes nyereményben részesül.

A szemlére az alkotók legtöbb három, 2010 után Romániában készült, minimum 15, maximum 120 perces dokumentumfilmmel pályázhatnak. Az alkotásokat legkésőbb

2018. augusztus 21-ig kell beküldeni a vargyasi@gmail.com e-mail címre óriásfájlküldővel (myairbridge.com, wetransfer.com). A filmek nevezése ingyenes, de az űrlap kitöltése, csatolása kötelező, a nevezési lap letölthető a kultkov.ro honlapról.

A nyertes dokumentumfilmeket a fesztivál lejárta után műsorra tűzi a Román Televízió Magyar Adása.

Hírek