Itt vagy: » Hírek » Egyforma eséllyel kezdik az iskolát az előkészítősök - Átadták az iskolatáskákat

Egyforma eséllyel kezdik az iskolát az előkészítősök - Átadták az iskolatáskákat

2018. szeptember 5., szerda

Idén 2007 előkészítő osztályos tanuló, 957 lány és 1050 fiú részesül tanfelszerelésben a Kovászna Megye Tanácsa Iskolatáska Programjának köszönhetően.

Idén 2007 előkészítő osztályos tanuló, 957 lány és 1050 fiú részesül tanfelszerelésben a Kovászna Megye Tanácsa Iskolatáska Programjának köszönhetően.

A külön lányoknak és fiúknak szóló, névcédulával ellátott iskolatáskát, grafit és színes ceruzát, tolltartót, szendvicses dobozt és üzenőfüzetet tartalmazó hasznos ajándékcsomagot szeptember 5-én, szerdán, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium konferenciatermében megtartott 2018-2019-es tanév első igazgatói értekezletén vettek át az oktatási intézmények vezetői.

„A megyei önkormányzat szűk költségvetése ellenére idén is prioritásként kezelte a hat éve elindított Iskolatáska Programot, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai azt igazolják, hogy szükség van erre a hiánypótló projektre. Tudjuk, hogy az előkészítő osztály elkezdése többletkiadással jár, ezzel is segítséget szeretnénk nyújtani a háromszéki családoknak. Ebben az évben 130 ezer lejt különített el a megyei tanács, egy csomag értéke pedig 57 lej” – emelte ki az eseményen Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.

A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség nevében Kiss Imre főtanfelügyelő mondott köszönetet a támogatásért azért, hogy a megyei önkormányzat szívén viseli a gyerekek sorsát, majd az alelnökkel közösen átadták a tanfelszerelést a vidéki és városi szinten a legtöbb, illetve legkevesebb előkészítős létszámmal induló iskola igazgatójának. Városi viszonylatban a Váradi József Általános Iskola (119 diák) után a Székely Mikó Kollégiumba (102 diák) iratkoztak a legtöbben előkészítő osztályba, a legkevesebben pedig a sepsiszentgyörgyi Speciális Iskolába (1 diák).

A 2018-2019-es tanévben kilenc vidéki iskolában egy-egy tanuló kezdi a betű- és számvetést: a Kilyéni Általános Iskola, a Szacsvai Általános Iskola, az Ojtozi Általános Iskola, az angyalosi Forró Elek Általános Iskola, a Csomortáni Általános Iskola, a középajtai Benkő József Általános Iskola, az Albisi Általános Iskola, a Dobollópataki Általános Iskola, valamint a Bélmezői Általános Iskola.

„Nagyon örülünk ennek a programnak, a gyerekek is. Nagyon jó az, hogy minden gyerek, társadalmi helyzetétől függetlenül egyforma eséllyel kezdi az iskolát – fogalmazott Fülöp István, az esztelneki Nagy Mózes Általános Iskola igazgatója.

Hírek