Itt vagy: » Hírek » Felújított kultúrotthont adtak át Kálnokon

Felújított kultúrotthont adtak át Kálnokon

2013. február 23., szombat

A helyi, a megyei önkormányzat valamint a közösség összefogásának és munkájának eredményeként adták át szombaton Kálnokban a felújított kultúrotthont.

A helyi, a megyei önkormányzat valamint a közösség összefogásának és munkájának eredményeként adták át szombaton Kálnokban a felújított kultúrotthont.A megyei  önkormányzat által indított Kultúrház Felújító Program anyagi segítségével sikerült használhatóvá és szebbé alakítani a közösség életének egyik legfontosabb épületét, amely teret ad a kulturált szórakozásnak, közösségépítő tevékenységeknek és a lakosság  fontos eseményeinek egyaránt.

Kálnokon a szombati átadó ünnepségen a település lakóinak nagyszáma jelen volt. Kisgyörgy Sándor községi polgármester köszönője után, Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke beszédében kiemelte: “Az összefogás eredményeként jött létre a kultúrotthon felújítása. A megyei önkormányzat a továbbiakban is minden jó szándékú és építő jellegű kezdeményezés mellé odaáll és támogat. Azok mellé állunk, akik élni és fejlődni akarnak.  Az olyan embereket és közösségeket támogatjuk, akik jövőt akarnak építeni a szülőföldön. Székelyföld ügye is olyan, mint ennek a kultúrotthonnak a története: összefogás és munka révén olyanná varázsolhatjuk, amilyenné szeretnénk.”

Tekintettel arra, hogy az újonnan átadott művelődi otthonban már helyet kapott a székely zászló, a megyei elnök ajándékba az ünnepségen részt vevő közönséget 100 darab SIC feliratú, öntapadós matricával ajándékozta meg. 

Az ünnepségen fellépett a több mint 50 fős helyi gyerekek csoportja, akik a Kecskés házaspár vezetésével énekes, táncos műsort mutattak be. Ugyancsak ezzel az alkalommal mutatkozott be több mint egy évtized kihagyás után az újraalakult helyi fúvószenekar is. Őket is lelkesedéssel fogadta a közönség, hiszen Kálnokon 1909-től számítva nagy hagyománya van a fúvószenei mozgalomnak.
 

Hírek