Itt vagy: » Hírek » Felújították a mentőállomást

Felújították a mentőállomást

2012. december 4., kedd

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház udvarán található épületben állomásoznak a Sepsiszentgyörgyöt és környékét kiszolgáló mentőautók. A szemlélő, most már egy teljesen felújított épületet lát.

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház udvarán található épületben állomásoznak a Sepsiszentgyörgyöt és környékét kiszolgáló mentőautók. A szemlélő, most már egy teljesen felújított épületet lát.

Néhány éve azonban a látvány lényegesen elütött attól, ami a december 4-re, keddre időzített sajtótájékoztatón fogadta az érkezőket. A felújítás előtti épület igencsak siralmasan festett: a falak, és a tető súlyosan megrongálódott állapota, a fűtés hiánya csupán néhány tényező abból, ami megnehezítette a mentősök dolgát.

Az ünnepi esemény alkalmából Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke köszöntőjében arra is kitért, hogy mi erre a magyarázat: „1975-től a háromszéki mentőállomás fejlesztésére nagyon hosszú ideig egyetlen miniszter sem fordított figyelmet. Egyetlen lej beruházás nélkül állt ez az épület, rozsdás, görbe fémajtóval, ami már önmagában is katasztrofálisan festett. Javaslatunkra Cseke Attila, valamint Ritli László volt az a két miniszter, aki ezzel a témával foglalkozott. A kérésünkre kezdeményezett felújítások értéke meghaladja 1,5 millió lejt, beleértve a Baróton nemrégiben elkészült új épületet is, amely jelenleg a megye legjobban felszerelt mentőállomása”.

A régi látványhoz viszonyítva több jelentős újítás is felhívja magára a figyelmet: a váróterem korszerűbb, az épület nyílászárói jól szigetelnek, a hajdani rozsdás kapu helyén pedig távirányítással működő garázsajtó található.

Az eseményen jelen volt Markó Attila államtitkár, képviselőjelölt is, akit Tamás Sándor azzal bízott meg, hogy a következő évi költségvetés összeállításakor, az újonnan megalakult parlamentben legyen gondja arra, hogy a háromszéki mentőállomások korszerűsítése folytatódhasson.

A mentősök által korábban megfogalmazott panaszt is orvosolták: a különleges rendeltetésű járműveket fűtött térben parkolnak már. Az intézmény vezetője, Török Zsuzsanna elmondta: megoldást találtak a mentők és a hordágyak tisztítására is: ezeket a többi járműtől elválasztva mossák.
 

Hírek