Itt vagy: » A megyéről » Külkapcsolatok » Fiatalok lendületben

Fiatalok lendületben

2009. szeptember 1., kedd

Fontosnak tartjuk az oktatási csereprogramok kidolgozását, a különböző országok fiataljai közötti párbeszéd kialakítását, a szolidaritás fejlesztését.

Fontosnak tartjuk az oktatási csereprogramok kidolgozását, a különböző országok fiataljai közötti párbeszéd kialakítását, a szolidaritás fejlesztését.

Erre jó példa az elmúlt tanévben, az angersi orvosi egyetemen cserediákként tanuló kézdivásárhelyi lány, aki az Erasmus program kiegészítéseként Maine-et-Loire megye támogatási ösztöndíjában részesült.  Szintén ezt hivatott elősegíteni a 2009-2011 között, az Európai Unió Fiatalok Lendületben (Youth in action) program keretében zajló, a magyarországi Zala, a franciaországi Sarthe és Kovászna megyék közös diákönkormányzati tábor és konferenciasorozata, amely vezetőképzést, egymás kultúrájának megismerését célzó projekt.

 A Kovászna – Veszprém – Maine-et-Loire együttműködés keretében a sport területén indítottunk el egy három éves programot, melyen a testvérmegyék fiú és lány ifjúsági kosárlabdacsapatai vesznek részt az angersi, sepsiszentgyörgyi és veszprémi kosárlabda táborokban. A sport terület programjait gazdagítják a veszprémi junior atlétika versenyen való rendszeres részvétel, illetve az iskolák cserebajnoksági rendezvényei.

 A nemzetközi kapcsolataink révén igyekszünk minél több háromszéki iskolás diákot cseretáboroztatni. Rendszeres résztvevői vagyunk a dunaszekcsői nemzetközi ókori kalandtúra tábornak, az egri honismereti és EU-, valamint a csopaki nemzetközi táboroknak. 

Hírek