Itt vagy: » Hírek » Háromszék, az ország legjobb SPA desztinációja

Háromszék, az ország legjobb SPA desztinációja

2021. december 13., hétfő

Vasárnap Brassópojánán került sor a Termalia 2021 díjátadó gálára, amely a romániai SPA- és gyógyturizmus referenciaeseménye. Szakértők, SPA szolgáltatást nyújtók és a medical spa iparág kulcsembereinek találkozóhelye, amely egyben világszínvonalú elismerésnek is örvend, hiszen a Spa Világszervezet (World Spa Organization) védnökségét élvezi. A nagyközönség részéről érkezett jelölés, valamint a szakértőkből álló zsűri értékelése alapján Háromszék elnyerte a 2021-es legjobb hazai spa turisztikai célpontja (Best spa destination 2021) díjat. A zsűrizés során olyan szempontokat is figyelembe vettek, mint a szakmai hírnév, a közösség, felhasználói élmények és értékelések.

„A díjat bár a Visit Covasna csapata vehette át, azt gondolom, hogy ez elsősorban a helyi versenyszféra munkájának az elismerése. Egy olyan siker, mely visszaigazolja azoknak a háromszéki szereplőknek az igyekezetét, akik a minőségre rendkívül érzékeny, kiváló és megbízható vendégélményt nyújtó szolgáltatás-együttest kínálnak. Ugyanakkor ki kell mondani, hogy ez a díj a teljes háromszéki gyógyturisztikai iparág átalakulásának a biztató kezdete, a piac és a romániai szakma megelőlegezett bizalma. Bár vannak már üdítően ható minták a megyében, várhatóan hosszú lesz az átalakulási folyamat. El kell jutnunk a klasszikus balneológiai gyógykezelésektől a modern piaci igényeknek megfelelő wellness és medical-spa szolgáltatásokig, amelyek a megelőzést helyezik előtérbe” – emelte ki Godra Árpád, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület igazgatója.

A 2017-ben indított Termalia olyan színvonalas rendezvény, ahol az elnyert díjak a magas szintű szolgáltatások, a kiváló teljesítmény és a hírnév elismerésének szakmai szimbólumai. A 4. Termalia Díjátadó Gálán szakemberek, vezető véleményformálók, csúcstermék-forgalmazók, spa-hotel tulajdonosok és menedzserek, klinikák, balneológiai intézetek és a gyógyturizmus képviselői vettek részt.

A Termalia 2021 nyertesei szigorú zsűrizési rendszer szerint kapták a trófeákat, a közvélemény és a szakmai vélemény számszerűsíthető kritériumainak kellett megfelelniük. A procedúra szakaszai: jelölés-szavazás, előválogatás és regisztráció, értékelés és zsűrizés, nyertesek kijelölése és díjátadás. A szakértőkből álló zsűri egy Termalia&E-laborat néven bejegyzett munkamódszer alapján mérte fel és értékelte egyenként a versenyzőket/jelölteket. A módszertan 4 mutatót vett figyelembe: hírnév-népszerűség (25%), közösség (25%), közönségszavazás (25%), szakmai zsűri (25%).

Mint egy visszaigazolásaként a Kovászna megye által elnyert díjnak, a Termalia Awards Gáláról Háromszék további három elismeréssel tért haza:

  • Legjobb Spa Élmény – Bálványos Resort
  • Legjobb Egyedi Kezelés – Bálványos Resort
  • Legjobb Spa Kúria – Castle Hotel Daniel (Cellarium Slow Down Spa)

Hírek