Itt vagy: » Hírek » Háromszéken felkészülten várják a telet

Háromszéken felkészülten várják a telet

2021. november 20., szombat

A Kovászna megyei Út és Híd Rt. biztosítja ezen a télen is a megyei utak téli karbantartását. A Kovászna Megye Tanácsának önkormányzat alárendeltségébe tartozó vállalat a téli hónapok alatt Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Baróton és Bodzafordulón működtet hótalanítási bázist, innen indítják a gépeket, amikor az időjárás megköveteli.

„A Kovászna megyei Út és Híd Rt-nek sokéves tapasztalata van a téli karbantartásra, korábbi években sem volt fennakadás a megyei utakon, bízunk benne, hogy ez így lesz az idén is. A november 2-a és március 31-e közötti időszakra szóló keretszerződésnek megfelelően a 244 kilométernyi megyei út téli karbantartás becsült értéke 7 376 521 lej. A vállalat alkalmazottai reggel 3 és 7 óra között elvégezik a megyei utak ellenőrzését, szükség esetén beavatkoznak, megtisztítják az útfelületet, homok és sókeveréket szórnak” – mondta el Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Háromszéken egyetlen olyan megyei útszakasz van, amelyet lezárnak a téli hónapokban, ezúton is felhívjuk a gépkocsivezetők figyelmét, hogy a DJ121A megyei út Kőröspatak és Középajta közötti szakaszon, a Vadas-tetőn november és március között tilos közlekedni.

Kovászna megyében a megyei utak hótalanítása kapcsán ügyeleti telefonszámot működtetnek, a fennakadásokat a 0744 486 294-es telefonszámon lehet jelezni.

Hírek