Itt vagy: » Hírek » Képregénypályázat az Alma Programhoz

Képregénypályázat az Alma Programhoz

2014. április 3., csütörtök

Pályázatunk nyereményei: felszerelés az iskola biológia, kémia laboratóriumai számára (laboratóriumi üvegcső készlet, desztilláló készülék, kémiai és elektrokémiai kísérleti felszerelés).

Pályázatunk nyereményei: felszerelés az iskola biológia, kémia laboratóriumai számára (laboratóriumi üvegcső készlet, desztilláló készülék, kémiai és elektrokémiai kísérleti felszerelés).

A pályázatot olyan Kovászna megyei iskolákban tanuló diákok számára hirdetjük meg, akik az Alma program keretében napi almához jutnak. A pályázat két korcsoportnak szól: egyik 0-4 osztályig, a másik kategória pedig az 5-8 osztályos iskolások számára. A pályázat célja az alma köré épülő történet bemutatása fényképezett és/vagy rajzolt képregény formájában. Az alkotásban kötelező elemként kell megjelennie az almának, ajánlott, hogy annak jótékony hatásáról is történjen említés. FIGYELEM: a magyar nyelvű pályaművek esetében csak akkor tudjuk elfogadni a munkát, ha a TELJES SZÖVEG megjelenik román nyelvre lefordítva is. Ugyanakkor javasoljuk, hogy a román nyelvű szöveg jelenjen meg magyar fordításban is.

Az egyes pályamunkákat készítheti egy, vagy több diák, az elkészített képregényt pedig postai úton, vagy személyesen el kell juttatni Kovászna Megye Tanácsának székhelyére (Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 4. szám). Kapcsolattartó személy: Kiss Bence – telefonszám 0729-45-64-22.

A képsorok mellett kötelezően feltüntetendő a tanintézmény neve, a készítők névsora, az osztály, amelybe a résztvevő diákok járnak, valamint a vezető tanár elérhetősége (név, e-mail cím, telefonszám). A képregény formátuma A4-től A3-ig terjedhet. Az egyes projektekben résztvevő diákok száma korlátlan, lehet 1 diák, vagy az osztály összes diákja. A képregény elkészítéséhez használható bármilyen saját grafika (lehet kézzel készített, vagy számítógépes).

Iskolánként összesen 3 pályamunkát áll módunkban elfogadni – a díjátadó ünnepségen ezeket ki is állítjuk – éppen ezért FONTOS, hogy a kész képregény olyan módon legyen kivitelezve, hogy azt pannókra lehessen rögzíteni. (A kész mű, tehát csak az egyik oldalát foglalhatja el a papírnak.)

Beküldési határidő: április 25. A küldeményen fel kell tüntetni az Alma Projekt / Proiectul Marul feliratot. A díjazás időpontjáról és helyszínéről telefonon értesítjük a résztvevőket.


Címünk: Kovászna Megye Tanácsa 520008 – Sepsiszentgyörgy Szabadság tér 4. szám

 

Hírek