Itt vagy: » Hírek » Kézdivásárhelyre látogatott a Regiotrans vezérigazgató helyettese

Kézdivásárhelyre látogatott a Regiotrans vezérigazgató helyettese

2014. június 23., hétfő

A vasúti átkelők állapotának feltérképezését követően, István Zoltán szállításügyi államtitkár meghívására Kézdivásárhelyre látogatott a Regiotrans vezérigazgató helyettese Nedea Ioan, aki egyeztetett a város és megye vezetőivel arról, hogy milyen javításokat kell eszközölni a vasútátkelőknél.

Június 13-án, pénteken István Zoltán a Szállításügyi Minisztérium államtitkára, Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Bokor Tibor polgármester és Fejér László parlamenti képviselő társaságában a Bereck és Sepsiszentgyörgy között levő vasutat bérlő Regiotrans vezetője helyszínen tájékozódott arról, hogy milyen javításokat igényelnek a város területén levő vasúti átkelők.

Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke elmondta: az oroszfalvi, rendkívül forgalmas átkelőnél rendszeresen tapasztalhatóak a torlódások, naponta mintegy 13 ezer gépjárművezetőnek okoz gondot a megrongálódott építmény.

Nedea Ioan ígéretet tett arra, hogy a megyei önkormányzat és a kézdivásárhelyi városvezetés segítségével a szükséges hivatalos procedúrát elindítják és a legrövidebb időn belül az említett átkelőket felújítják, ezzel is könnyítve az itt zajló forgalmat. Az igazgató szerint az oroszfalvi átkelőnél nagyobb méretű beavatkozás szükséges, ugyanis a sínpár meg van dőlve, így tekintélyes részen újraalapozás és a sínek cseréje is szükséges.

A munkamegbeszélésen szó esett arról is, hogy miként oldják meg a javítás idején a forgalom elterelését: a döntés szerint a szentkatolnai átkelő javításakor a forgalmat a Nap utcára terelik, míg az oroszfalvi átkelő esetében a Vágóhíd utcába irányítják át a gépkocsikat. A Kovászna felé vezető úton levő létesítmény javítása elviekben pár óra alatt elkészülhet, viszont a másik esetében elképzelhető, hogy egy napig lesz a forgalom a párhuzamos, kerülőútra átirányítva. A Vágóhíd utcában található vasúti átkelőnél a sínre vezető kőút kiegyenlítése szükséges, ezt az önkormányzat fogja kivitelezni.

István Zoltán a Szállításügyi Minisztérium államtitkára elmondta: a két héttel ezelőtti látogatáskor a Román Vasúti Társaság vezetőségével egyeztették és tisztázták, hogy kinek a hatáskörébe tartozik a város területén levő infrastruktúra javítása és korszerűsítése. A szándék és ígéret a javításra a bérlőtől megvan, a szükséges hivatalos engedélyeztetésben mind a megye, mind a város vezetősége részt vállalat, és két héten belül a munkálatokat elkezdik.

Az államtitkár a következő időszakban folytatni kívánja a létező problémák feltérképezését és azok orvoslását.

Hírek