Itt vagy: » Hírek » Kisebb és hatékonyabb régiókat

Kisebb és hatékonyabb régiókat

2013. március 6., szerda

Tegnap, Szebenben a Központi Fejlesztési Régió (Brassó, Maros, Fehér, Kovászna, Hargita, Maros megye) soros ülésén a Régió Tanácsának elnöke, Tamás Sándor elmondta, hogy az elkövetkező időszakban a kevesebb megyét magába foglaló fejlesztési régiókra van szükség.
 

A mai nap folyamán Szebenben a Központi Fejlesztési Régió (Brassó, Maros, Fehér, Kovászna, Hargita, Maros megye) soros ülésén a Régió Tanácsának elnöke, Tamás Sándor elmondta, hogy az elkövetkező időszakban a kevesebb megyét magába foglaló fejlesztési régiókra van szükség. Meglátása szerint csak így lehet eredményesebben lehívni a fejlesztésre fordítható EU-s pénzforrásokat. " A legideálisabb megoldás az lenne, ha minden megye a szabad egyesülés elve alapján maga dönthetne, hogy kivel akar egy régióba tartozni, mert természetellenes, hogy pl. Vrancea megye  Konstancával van egy régióban. Ugyanígy működésképtelen, hogy Kovászna mások mellett Fehér megyével alkosson egy egységet, hiszen a két megye között semmi közös kapcsolódási pont nincsen."

A Központi Fejlesztési Régió Tanácsának mai legfontosabb döntése révén a Régió Fejlesztési Ügynökség átveszi a gazdasági minisztériumtól azt a több mint 750 pályázatot, amelyeket kis- és középvállalkozók Európai Uniós pályázatokra nyújtottak be és évek óta feldolgozatlanul állnak Bukarestben. "Ezzel a döntéssel több ezer munkahely létesítése elől gördültek el az akadályok, hiszen a pályázatokat hamarabb fel tudjuk dolgozni regionális szinten, mint a fővárosban. Remélem, hogy hamarosan már eredményt lehet hirdetni és indulhat a munkahelyek teremtése a kis- és középvállalkozások által. " - mondta Tamás Sándor.

Hírek