Itt vagy: » Hírek » Kisiskolások a megyeházán

Kisiskolások a megyeházán

2013. március 18., hétfő

A Mikes Kelemen Főgimnázium V. B osztályos diákjainak látogatását fogadta a megyeházán Tamás Sándor elnök hétfőn, március 18-án.

A Mikes Kelemen Főgimnázium V. B osztályos diákjainak látogatását fogadta a megyeházán Tamás Sándor elnök hétfőn, március 18-án.
A diákok az épület előterében kezdték meg látogatásukat, ahol a tanácselnök elmondta, örül, hogy időt szakítottak és ellátogattak az intézménybe, majd bemutatta a 26 évig főispánságot betöltő Potsa József megyefejlesztő munkásságát. Ezt követően behívta őket a saját irodájába is, ahonnan a napi munkáit végzi. A diáksereg körülállta az íróasztalát és a szobában található tárgyakhoz mind-mind volt hozzászólásuk, kérdésük és érdekes meglátásuk is, olyan, ami általában a felnőttek figyelmét elkerüli.
A megyeházára látogató gyerekek nagy része első alkalommal járt az épületben, de bátran adtak hangot elképzeléseiknek és mondták el, hogy ők hogyan képzelik el az élhető várost és a sikeres Székelyföldet.

Ajándékként a diákok székely zászlót és egy Háromszék térképet készítettek a megyevezetőnek, aki viszonzásként a gesztust Háromszék címere kiadvánnyal és Székelyföld címerei kifestőkönyvével ajándékozta meg őket. Az érdeklődő gyereksereggel a megyeházán tett látogatás után az elnök kisétált a városközpontba, ahol bemutatta a március 15-én avatott Virtuális Székelyföld körképet is.

“Ez már a harmadik alkalom, hogy évente teremtünk alkalmat arra, hogy fogadjuk a gyerekeket. Nagyon lelkesen vesznek részt a látogatáson, kérdeznek és meglátásuk, elképzelésük is van, aminek bátran hangot is adnak a megyével és azzal kapcsolatban, hogy ők miként képzelik el Háromszék jövőjét” – mondta el a tanácselnök.
A körkép megtekintése után a Europe Direct Információs központhoz is ellátogattak, ahol bemutatták az iroda tevékenységét és gyerekeknek szánt információs anyagokat kaptak az unióról. 

Hírek