Itt vagy: » A megyéről » Külkapcsolatok » Közös nyelv a művészetben

Közös nyelv a művészetben

2009. szeptember 1., kedd

A művészet talán azon területek közé tartozik, ahol nincsenek nyelvi és földrajzi akadályok, ahol a műalkotó és a befogadó is egy nyelvet beszél. A 2010-es év a Háromszéki Képzőművészek Éve lesz, melynek jegyében igyekszünk minél több külföldi tárlat és alkotótábor keretében bemutatni a 12 évfordulós művész munkásságát.

A művészet talán azon területek közé tartozik, ahol nincsenek nyelvi és földrajzi akadályok, ahol a műalkotó és a befogadó is egy nyelvet beszél.

Talán ezért is oly nagy élmény ha egy háromszéki tárlaton svéd képzőművészek alkotásaival, Veszprémben egy sepsiszentgyörgyi szobrász kisplasztikáival, Egerben a háromszéki épített örökség fotóival találkozunk.

A Székely Nemzeti Múzeum aktív és tartalmas kapcsolatot ápol a veszprémi Lackó Dezső Múzeummal, az egri Dobó István Vármúzeummal, illetve  svéd kortárs képzőművészeti intézményekkel.

A 2010-es év a Képzőművészetek Éve Háromszéken, melynek jegyében igyekszünk minél több külföldi tárlat és alkotótábor keretében bemutatni a 12 „évfordulós” művész munkásságát és hagyatékát, erősíteni azok nyugat-európai hírnevét és elismerését.

Hírek