Itt vagy: » Hírek » Március 10-ig várják a pályázatokat

Március 10-ig várják a pályázatokat

2023. február 9., csütörtök

Kovászna Megye Tanácsa meghirdette a civil szervezeteknek és az egyházközségeknek szóló pályázatát. Ebben az évben is nyolc kategóriában lehet pályázni, továbbra is kiemelt támogatást kap a táboroztatás. Civil szervezetek, egyházak, ifjúsági és diákszervezetek, sportolók és egyesületek igényelhetnek támogatást többek között kulturális és szabadidős programok, rendezvények szervezésére, kiadványok megjelentetésére, népviselet, örökségvédelmi és sportprojektek résztámogatására, valamint egyházi ingatlanok karbantartására, restaurálására is.

Minden évben közel ötszáz civil és egyházi programot finanszírozunk, olyan programokat, amelyek új lendületet, mozgalmas kulturális, ifjúsági és sportéletet eredményeznek vidéki településeinken. A háromszéki civil szervezetek, sportegyesületek, ifjúsági szervezetek számítanak támogatásunkra. Tavaly 444 program valósult meg 3,35 millió lej értékben. Ebben az évben 3,15 millió lej a pályázati keretünk, ebből 2 milliót egyházaknak, 400-400 ezer lejt kulturális és szabadidős programokra, 200 ezer lejt sport és 150 ezer lejt ifjúsági tevékenységek támogatására fordítunk” – tájékoztatott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.


A pályázati kiírásnak megfelelően pályázni lehet művelődési, oktatási-tudományos, szabadidős programok és rendezvények résztámogatására, ifjúsági szervezetek által szervezett művelődési, oktatási-tudományos, szabadidős programok és rendezvények résztámogatására, ebben az esetben a legnagyobb megítélhető összeg 10 000 lej. A megyei önkormányzat támogatja a Kovászna megyei értékek, a kulturális örökség megismertetését, megóvását, a hagyományőrzést szolgáló ruházat elkészítését célzó programokat is, ugyanakkor pályázni lehet jeles kulturális évfordulókra szervezett programokkal. Támogatják a települést, térséget, a megyét bemutató, népszerűsítő kiadványok megjelentetését. Pályázhatnak egyesületek sportprojektek társfinanszírozására egyéni- és csapatsport területén. Az egyházközségek többek között működésre és fenntartásra, építésre és javításra, a kulturális örökség részét képező javak karbantartására, egyházak által szervezett engedélyezett szociális és gyógyászati programokra, kulturális-vallási múzeumok létrehozására és karbantartására pályázhatnak. Idéntől egy szervezet legtöbb három, különálló programot tartalmazó pályázattal jelentkezhet.

A pályázat leadható személyesen a megyei tanács iktatójában, vagy postai küldeményként, a határidő 2023. március 10-e, 12 óra. A pályázati kiírás elérhető a kvmt.ro honlapon.

Hírek