Itt vagy: » Hírek » Nem lesznek leépítések Hídvégen

Nem lesznek leépítések Hídvégen

2010. december 9., csütörtök

A Hídvégi Idősek Otthona Kovászna Megye Tanácsának gondozásából átkerült Megyei Szociális Gondozási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság fennhatóságába.
 

A Hídvégi Idősek Otthona Kovászna Megye Tanácsának gondozásából átkerült Megyei Szociális Gondozási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság fennhatóságába. Az erre vonatkozó döntést Kovászna Megye Tanácsa december 9-én, csütörtökön, rendkívüli tanácsülésen hozta meg.

Az átszervezés nem érinti az intézmény belső működését, a finanszírozás is pusztán formájában változik. Az idősek otthona működését a továbbiakban is fele-fele arányban megyei költségvetésből és saját bevételekből finanszírozzák. Az átszervezés szakmai szempontok alapján is indokolt, hiszen a hasonló intézmények Romániában rendszerint a szociális gondozásért felelős intézményekhez tartoznak, így sokkal hatékonyabban működhetnek.

További indok az átszervezés mellett, hogy ilyen módon a Hídvégi Idősek Otthona mentesül a kötelező leépítésektől. A testület teljes egyetértésben szavazta meg az átszervezést.

 

Hírek