Itt vagy: » Hírek » Optimisták a Sepsi-SIC-nél

Optimisták a Sepsi-SIC-nél

2014. június 27., péntek

A megyei önkormányzat június 26-i, csütörtöki soros ülésének keretében a testület egyöntetűen fogadta el a megye, belügyminisztérium által összeállítatott Gazdasági-Katonai Monográfiáját.

A monográfia lényegében aprólékos statisztikákat tartalmaz, amelyből kiderül például az is, hogy megyénkben 89 709 panellakás és ház található, összesen 213 248 szobával. A felmérésből az is kiderül, hogy a lakásokból 68 101 rendelkezik vezetékes vízzel vagy kúttal. Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke úgy véli, hogy ez a szám már a közeljövőben növekedni, fog hiszen a megyében számos helyen zajlanak vízvezetési és kanalizálási munkálatok.

Az ülés keretében elfogadták több olyan egyesület éves beszámolóját is, amelyekben a megyei önkormányzat is tag. A sepsiszentgyörgyi női-kosárlabda csapatot is működtető Sepsi-SIC Sportklub is egyike ezen egyesületeknek. Kérdésünkre Ambrus József megyei tanácsos, aki tagja a klub igazgatótanácsának is elmondta: a kezdeti elképzeléseknek megfelelően zajlik a tevékenységi kör bővítése. A közelmúltban született meg a döntés az atlétika szakosztály létrehozásáról és összesen öt, a legfiatalabb korosztálynak szóló kosárlabdacsoportok létesítéséről is. Ambrus azt is elmondta, hogy a kosaras lányok szépen teljesítenek, az ősszel kezdődő idénytől pedig még jobb eredményeket várnak. A Sepsi-SIC költséghatékonyságának növelése céljából nemrégiben autóbuszt is vásároltak, így a játékosok szállításának költségei jelentősen csökkennek, ugyanakkor folyamatban van egy bentlakás átalakítása is, amely az idegenlégiós játékosoknak ad majd otthont, ami a lakásköltségeket csökkenti.

A tanácsülésen az összes napirendi pontot elfogadták.

Hírek