Itt vagy: » Hírek » Országos, majd nemzetközi fogathajtó verseny

Országos, majd nemzetközi fogathajtó verseny

2018. május 10., csütörtök

2018. május 17–20. között az oltszemi maratonhajtó-pályán szervezi meg az év első országos fogathajtó versenyét a bodoki önkormányzat, Kovászna Megye Tanácsa és a Romániai Lovas Szövetség.

 

2018. május 17–20. között az oltszemi maratonhajtó-pályán szervezi meg az év első országos fogathajtó versenyét a bodoki önkormányzat, Kovászna Megye Tanácsa és a Romániai Lovas Szövetség.

A tavaly átadott, Európa és világviszonylatban is egyedinek számító oltszemi pálya immár második alkalommal ad otthont az országos fogathajtó versenynek, amelyre 16 fogat nevezett be.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a közelgő esemény kapcsán kifejtette, Bodok község méltán helyet foglal a székelyföldi lovas rendezvények házigazdái között a májusi, illetve a júliusban sorra kerülő I. nemzetközi fogathajtó – 2 és 3 csillagos – versennyel, amely utóbbi pontgyűjtő megmérettetéssel Bodok is bekerült, egyetlen romániai településként a 2018-as fogathajtás versenynaptárába, Hollandia, Németország, Franciaország és az Amerikai Egyesült Államok mellé.

„Az oltszemi fogathajtó-pályán megszervezett rangos lovas parádék messze viszik Háromszék hírnevét nemcsak az országban, hanem a határon túlra is. Megyei önkormányzatként továbbra is teljes vállszélességgel támogatjuk a helyi községvezetés célratörő ötleteit és munkáját, mert ott, ahol van elképzelés és akarat, eredmény is van” – emelte ki az elnök.

Fodor István, Bodok község polgármestere elmondta már javában zajlanak a díjhajtás, maraton- és akadályhajtó versennyel járó előkészületek, a benevezett lovakat ezúttal is a kastély udvarán felállított mobil-boxokban helyezik el, a hajtók és segédek elszállásolását pedig a környező településeken igyekeznek megoldani. A pálya területrendezése is a vége fele jár, amely rengeteg időt és energiát emésztett fel, hiszen a márciusi áradás teljesen elöntötte a kezelőközpont körüli hét hektáros területet, ezért feltöltötték az ezután gátként is szolgáló, az Olt hídtól a pályáig vezető utat. „Idén is, csakúgy, mint tavaly a község lakói sokat segítettek a munkálatokban. Örülünk, hogy évről–évre nő a lovas rendezvényeink színvonala, idén két megmérettetésnek is otthont adunk” – emelte ki az elöljáró.

A májusi versenyre 16-án érkeznek meg a fogatok, csütörtökön a 15 órai technikai ülést követően orvosi vizsgán vesznek részt a fogatok, pénteken 11 órakor a díjhajtásra, szombaton szintén 11 órakor a maratonhajtásra, vasárnap 12 órakor pedig az akadályhajtásra kerül sor.

 

Hírek