Itt vagy: » Sajtószoba » Hírek » Összefognak a Sepsi BC-ért

Összefognak a Sepsi BC-ért

2012. február 9., csütörtök

Sepsiszentgyörgy A osztályos női kosárlabda csapata, a Sepsi BC helyzetének rendezési lehetőségeiről szerveztek sajtóértekezletet csütörtökön Kovászna Megye Tanácsának székhelyén.

 
Sepsiszentgyörgy A osztályos női kosárlabda csapata, a Sepsi BC helyzetének rendezési lehetőségeiről szerveztek sajtóértekezletet csütörtökön Kovászna Megye Tanácsának székhelyén. A sajtótájékoztatón Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke és Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere mellett részt vett Carmen Tocală, a Román Kosárlabda Szövetség elnöke, Alina Daniela Moantă, a Román Kosárlabda Válogatott edzője, valamint Horia Păun, a szövetség vezérigazgatója.

Tamás Sándor a tájékoztató elején leszögezte, hogy a megyei önkormányzat részéről továbbra is fennáll az a szándék, hogy támogassák a Sepsi BC-t, „hiszen egy olyan csapatról van szó, amely komoly sikereket ért el, a megye egyik legeredményesebb együttese volt. Továbbra is egy erős csapatot szeretnénk”.

Antal Árpád András polgármester ismertette a jelenlegi helyzetet, elmondva, hogy két héttel ezelőtt a városi tanács ifjúsági és sport bizottsága egy minimális összeget irányzott elő, annak érdekében, hogy a csapat tovább folytathassa tevékenységét az A osztályban. Ezt követően tárgyaltak a Bball 6 egyesülettel, miután részükről nem érkezett semmilyen támogatási kérés az önkormányzat felé. A találkozó nyomán, amelyen kiderült, hogy az egyesület kérelmezte a csapatnak a B osztályba való áthelyezését az ifjúsági és sport bizottság tagjai úgy döntöttek, hogy felbontják a Sepsi BC-vel kötött támogatási szerződést. A polgármester elmondta, hogy a kialakult helyzet ellenére is, A osztályos kosárlabda csapatot szeretnének Sepsiszentgyörgynek. Ebből kifolyólag a megyei önkormányzattal és kosárlabda szövetséggel együtt keresik a megoldást.  

Carmen Tocală elmondta, hogy a szövetség egyik elsődleges célja, hogy a csapatok érdekeit képviselje, és meg kell tenni mindent, hogy a Sepsi BC ne vesszen el. Az elnök asszony reményét fejezte ki, hogy sikerül meggyőzniük az egyesület vezetőit, hogy elálljanak attól a döntéstől, hogy az A helyett a B osztályba folytassák a játékot. Tocală szerint a tárgyalások során Vass Ildikó, az egyesület elnöke kijelentette, hogy amennyiben a finanszírozás kérdése megoldódik, akkor ők szívesen folytatnák az első osztályban. „A szövetség jelenleg azon dolgozik, hogy megtaláljuk azt a megoldást, amely révén a csapat az A osztályban maradhat, és amennyiben a két önkormányzatnak sikerül egy megfelelő formát találni a finanszírozásra, akkor a szövetség legtöbb egy héten belül - a többi élvonalbeli csapattal is egyeztetve – döntést hoz” – magyarázta Tocală.

Antal Árpád András és Tamás Sándor a finanszírozás lehetőségének kapcsán rámutattak, hogy az eddig nyújtott támogatások esetében az elszámolással volt gond, így egy új megoldást kellett találni. Ez egy másik egyesületnek a létrehozása lenne, amelyben alapító tagokként a két önkormányzat lenne jelen, és így közvetlen módon valósulhatna meg a támogatás. Erre nézve mindkét önkormányzat rendelkezik a szükséges pénzalappal, és a következő idény első felében, azaz szeptember-december időszakban a csapatot tudja támogatni. Ami az A osztályba maradást illeti, Antal Árpád rámutatott, hogy amennyiben az egyesület részéről pozitív visszajelzés érkezik, akkor a sport és ifjúsági bizottság visszatérhet korábbi döntésére, és az élvonalban maradáshoz szükséges összeget is biztosíthatják. A polgármester ugyanakkor hozzáfűzte, hogy figyelembe véve, hogy a Sepsi BC pályára lépése minden esetben egy közösségi élményt jelentett, és a meccseket országos viszonylatban is a legjelentősebb érdeklődés kísérte, ezért mindenképp a céljuk, hogy megtalálják a megfelelő megoldást.

Hírek