Itt vagy: » Megyei Tanács » Álláshirdetések » Sajtóközlemény - „A sürgősségi beavatkozások javítása nehezen megközelíthető területeken” projekt keretén belül

2014. július 25., péntek

Elkezdődtek a tevékenységek az „A sürgősségi beavatkozások javítása nehezen megközelíthető területeken” projekt keretén belül

2014 június 24-én aláírták a 16 hónap futamidejű „A sürgősségi beavatkozások javítása nehezen megközelíthető területeken” projekt finanszírozási szerződését. A projekt célkitűzése a sürgősségi beavatkozások javítása a terep nehézsége vagy az extrém időjárási körülmények miatt nehezen megközelíthető területeken (meredek hegyoldalakon, havazások vagy esőzések miatt elszigetelt övezetekben).

A célkitűzés elérése érdekében a projekt keretében 6 komplex különleges járművet fognak beszerezni, a Központi Régió mindegyik sürgősségi felügyelősége számára egyet. Mindegyik különleges jármű egy megnövelt átkelési kapacitású, lánctalpas/kerekes, UTV típusú járműből (kétéltű terepjáró), egy speciális felszerelésekkel ellátott, vontató szerepet betöltő különleges járműből és a kétéltű terepjárót szállító utánfutó platóból áll.

A projektet a Regionális Operatív Program 3.3-as kiemelt beavatkozási területének keretén belül finanszírozzák, kivitelezője az „Erdély Központja” Közösségi Fejlesztési Egyesület, amelynek alapító tagjai Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros és Szeben megyék.

A projekt értéke 2.687.266,00 lej, amiből 2.473.114,28 lej vissza nem térítendő támogatás, amely az ezen kiemelt beavatkozási terület keretén belül a Központi Régióban még lehívható teljes összeg.

Országosan a Regionális Operatív Programot a Régiófejlesztési és Közigazgatási Minisztérium kezeli irányító hatóságként, régiószinten pedig a Központi Fejlesztési Ügynökség (ADR Centru) közreműködő hatóságként követi a projekt kivitelezését.

Ovidiu DANCU

ELNÖK

A sajtóközlemény teljes szövege megtekinthető itt.