Itt vagy: » Hírek » Támogatás a Sepsi SIC-nek

Támogatás a Sepsi SIC-nek

2013. augusztus 29., csütörtök

További 49 ezer lejes támogatást kap a Sepsi SIC sportegyesület, amelynek kosárlabdacsapata az egyetlen olyan hazai együttes, amely részt vesz a FIBA Kupáért folytatott küzdelmen – döntött a megyei tanács soros ülésén. (Mint ismeretes Kovászna Megye Tanácsa az egyesület éves költségvetésének 49 százalékát finanszírozza.)

További 49 ezer lejes támogatást kap a Sepsi SIC sportegyesület, amelynek kosárlabdacsapata az egyetlen olyan hazai együttes, amely részt vesz a FIBA Kupáért folytatott küzdelmen – döntött a megyei tanács soros ülésén. (Mint ismeretes Kovászna Megye Tanácsa az egyesület éves költségvetésének 49 százalékát finanszírozza.)

Augusztus 29-én, csütörtökön Kovászna Megye Tanácsa elfogadta azt a határozatot is, amelynek értelmében két további települést is ellátnak biztonsági videókamerával: Kökös, Bereck, Réty és Sepsisbükszád után Kézdiszentlélek és Sárfalva települések központját is bekamerázzák. A tanácsülésen részt vett Ion Popa megyei rendőrparancsnok is, aki elmondta: a rendőrség munkájának 80 százalékát könnyítik meg a kamerák: a forgalmi kihágásoktól kezdve egészen a komplikáltabb bűnügyekig terjedően használják a felvételeket, amelyeken még éjjel, a gépkocsiban utazó személyeket is könnyebben tudják azonosítani. Arra a kérdésre, hogy a mezei lopások ellen hogyan tud fellépni a rendőrség Popa elmondta: Kovászna megyében sincs lehetőség arra, hogy minden termőföld mellé egy-egy járőrt állítsanak, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy az egyes települések polgármesteri hivatala számára létezik olyan törvényes keret, amely lehetővé teszi a földek őrzésének megszervezését, így arra bíztatja a helyi önkormányzatokat, hogy tegyék meg ez irányba a szükséges lépéseket. Popa elmondta: a polgármesterek számíthatnak a rendőrség és a csendőrség segítségére is.

A napirendről lekerült a bodzafordulói szeméttelep átadására vonatkozó határozattervezet: a megyei tanács akkor tűzi napirendre ezt a témát, amikor hivatalosan is meghatározzák az ökologizálás előtt álló telep értéket. „A vonatkozó jogszabályok értelmében nem vehetünk át olyasvalamit, amiről nem tudjuk, hogy mennyibe kerül. Ezt nyilván rövid időn belül tisztázzuk, ám addig is felmerült a kérdés, hogy a telep őrzését kinek kell magára vállalnia: ezt a kivitelező fogja finanszírozni. Fontosnak tartom, hogy ezekre a kérdésekre is odafigyeljünk, hisz ez is része a megye eddigi legnagyobb beruházásának, amelynek keretében a lécfalvi hulladékfeldolgozó is épül: ez a 30 millió euró értékű projekt kihívás számunkra, a végeredményt illetően azonban optimisták vagyunk” – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

A testület támogatta a Kovászna Megyei Szociális Gondozási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság projektjét is, amelyben egy nemzetközi kozmetikumokat előállító cég pályázatán vesznek részt. Ez a családon belüli erőszak áldozatai helyzetének javítását célozza. Vas Mária igazgatónő elmondása szerint szerencsés esetben több mint 15 ezer dollárt fordíthatnak majd a bántalmazottak lelki segélynyújtására, tanácsadására. Az intézményvezető közölte: terveik közt szerepel néhány zuhanyfülke vásárlása is, hisz jelen pillanatban a bántalmazott nőknek otthont adó ingatlanban csupán függönnyel elválasztott zuhanyzók vannak.

 

Hírek