Itt vagy: » Hírek » Támogatás háromszéki tanintézményeknek

Támogatás háromszéki tanintézményeknek

2010. október 22., péntek

A héten döntött a kormány, hogy 80 millió lejt (18 millió eurót) utalnak ki 959 romániai tanintézménynek.

A héten döntött a kormány, hogy 80 millió lejt (18 millió eurót) utalnak ki 959 romániai tanintézménynek. A most kiutalt pénzösszeget a tanintézmények rehabilitációjára, felújítására fordítják. A támogatásból a Kovászna megyei tanintézmények közül 15 részesül, annak összértéke 1.835.000 lej.
A most kiutalt pénz célirányos támogatás, amelyből az iskolákban, óvodákban eddig elvégzett munkálatokat fizethetik ki vagy folytathatják a beruházást. „A tanintézmények fenntartása a helyi önkormányzatok hatáskörébe tartozik, Háromszéken 15 település kapott most támogatást, amely révén korszerűbb iskolákat, óvodákat alakíthatnak ki” – mutatott rá Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. 
A legnagyobb tételt megyénkből a kovásznai 1-es számú napközi kapta, 380.000 lejt, amelyből a megkezdett új épület munkálatait finanszírozzák, tudtuk meg Lőrincz Zsigmond polgármestertől, aki szerint ebből az összegből törleszteni tudják az elmaradt számlákat.
Sepsiszentgyörgy a Pinocchio óvoda építési munkálataira kapott 240.000 lejt, az óvoda új épületének átadását jövőre tervezi az önkormányzat. A most kapott összegből nyílászárókat vásárolunk, így télen már a belső munkálatokra is sor kerülhet – számolt be Sztakics Éva, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere.
Kézdialmáson is az új iskola építkezési munkálatait finanszírozhatják a most kapott 225.000 lejből, amelyből a már elvégzett munkálatokat tudják kifizetni. A Kelemen Didák Általános Iskola és óvoda új  épületét 2007-ben kezdték építeni. 
 

Hírek