Itt vagy: » Hírek » Tantárgyversenyek díjazottjait jutalmazták

Tantárgyversenyek díjazottjait jutalmazták

2022. december 12., hétfő

Háromszéken 510 diák és 223 felkészítő tanár kap pénzjutalmat Kovászna Megye Tanácsától a tantárgyversenyek és sportvetélkedők megyei szakaszain elért kiváló teljesítményükért. December 12-én, hétfőn a Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceumban vehették át az erdővidéki jeles diákok és a felkészítő pedagógusok a pénzjutalmat tartalmazó borítékokat.

„Jövőnk szempontjából kiemelten fontosnak tartjuk gyerekeinket, a jó példa és a következetes munka promoválását. Ezennel is szeretném megköszönni a megyei tanácsnak, hogy értékeli tehetséges diákjaink és felkészítő pedagógusaink munkáját” – emelte ki Derzsi-Ráduly Kázmér, a Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum igazgatója.

„A jövőben tükröződik az, hogy mennyire figyelünk oda diákjainkra, hiszen amilyen a ma iskolája, olyan lesz a jövő nemzedéke. Külön odafigyelés és jelzés a megyei önkormányzat részéről, hogy motiválja a kiválóságokat, azokat a diákokat és tanárokat, akik többet tesznek, mint az átlag, sokszor feladva szabadidejüket” – fogalmazott Kiss Imre, Kovászna megyei főtanfelügyelő, gratulálva a fiataloknak és pedagógusaiknak többletmunkájukért. 

„Akkor tud Székelyföld versenyképes lenni, ha jók az iskoláink, ha olyan fiatalokat nevelünk, akik tudják, mit jelent egy feladatra vállalkozni, versenybe szállni, ismerik a szorgalommal és tanulással járó munka útját. Meggyőződésünk, hogy a mostani eredmények újabb sikerekre sarkallják a fiatalokat. Erdővidék olyan térség, amely mindig is sok kiemelkedő tudóst adott a nagyvilágnak. Bízunk benne, hogy ez az ösztönzés is hozzájárul ahhoz, hogy bátorítsuk, biztassuk a jövő sikeres felnőttjeit” – méltatta Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Hozzátette: „Romániában egyre romlik az oktatási rendszer minősége. Azt szeretnék, hogy a megyében javítsunk ezen a helyzeten. Több közös programot indítottunk ennek érdekében a helyi önkormányzatokkal, főként vidéki környezetben: iskolák, óvodák, könyvtárak felújítását, sportközpontok felújítását támogatjuk, Iskolatáska programot indítottunk, valamint részfinanszírozzuk a délutáni oktatást is”.

Barót város önkormányzata is fontosnak tartja az oktatási rendszer fejlesztését. Terveik szerint a jövő tanévet már az új iskolában kezdhetik meg a 9-12. osztályosok. Emellett összesen nyolc tanépület felújítására tettek le pályázatot, valamint hangsúlyos figyelmet fordítanak az oktatásra és a tehetséggondozásra is – összegezte Benedek Huszár János polgármestere, aki a Tortoma Kiadó helyi vonatkozású könyveivel jutalmazta a diákokat.

A tantárgyversenyek megyei szakaszain elért kiváló eredményéért 333 diákot, 174 tanárt, valamint megyei sportvetélkedőkön díjazott 177 diákot/csapatot és 49 tanárt jutalmaztak, összesen 41 oktatási intézményből. Az erre a célra szánt összeg közel 110 ezer lej. 

Deák Csenge, a Baróti Szabó Dávid Iskolaközpont 6. osztályos tanulója a magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei szakaszán ért el második helyezést. A jutalom átvételekor elmondta, rendszeresen részt vesz az ilyen megmérettetéseken, mert amellett, hogy szereti és érdekesnek tartja, a boldogságot jelenti számára és az otthon érzetét erősíti benne azt, hogy „magyar vagyok.”

A következő napokban Kovásznán, Bodzafordulón, Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen is átadják az elismeréseket a jeles diákoknak.

 

Hírek