Itt vagy: » Hírek » Több mint 80 ingyenes szálláshelyet ajánl fel Kovászna Megye Tanácsa

Több mint 80 ingyenes szálláshelyet ajánl fel Kovászna Megye Tanácsa

2022. március 1., kedd

Az Ukrajnából menekülő anyáknak és gyerekeiknek 84 díjmentesen igénybe vehető szálláshelyet ajánl fel Kovászna Megye Tanácsa. A megyei önkormányzat nagyrészt a gyermekvédelmi rendszerében levő helyeket csoportosította át azért, hogy segíthessen azokon, akik a háború miatt el kellett hagyniuk szülőföldjüket.

A Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság keretében működő lakásotthonokban és egyéb szociális intézményeiben 60 helyet azonosítottak be, a többit egy kezelőközpontban tudják a menekült családok számára biztosítani.

Mindannyian tapasztaljuk, hogy a háború kapcsán sok az egymásnak ellentmondó hír, rengeteg spekuláció, elmélet kap szárnyra. Nyilván azt szeretnénk, hogy a jó legyőzze a gonoszt, hogy a gonosz elnyerje méltó büntetését. Abban mindannyian egyetértünk: a háború mindenekelőtt sok fájdalmat, szenvedést, halált hoz. Mi, itt Háromszéken nem tudjuk a háborút megállítani, viszont segíthetünk azoknak a menekülteknek, akiknek pár nap alatt felfordult az életük, akik otthonukat, férfi családtagjaikat, gyakorlatilag mindenüket hátrahagyva menekülnek a háború borzalmai elől. Ezek az asszonyok, nők, menekítik gyermekeiket, hogy jövőt tudjanak biztosítani nekik. Ezeknek a menekülteknek akarunk segíteni, menedéket nyújtani, pillanatnyi nyugalmat biztosítani. Az emberségnek, az együttérzésnek kell győznie most. Segítsünk ott, ahol tudunk; úgy, ahogy tudunk” – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Hírek