Itt vagy: » Hírek » Több pénz a székely gazdáknak

Több pénz a székely gazdáknak

2012. január 27., péntek

„Növelni akarjuk a sikeresen elbírált mezőgazdasági és állattenyésztési pályázatok számát" – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.
 

„Növelni akarjuk a sikeresen elbírált mezőgazdasági és állattenyésztési pályázatok számát. Ahogy Háromszéken számos más területen sikeresen pályázunk, úgy a gazdák számára is tudunk olyan lehetőséget teremteni, hogy hozzáférjenek olyan anyagi forrásokhoz, amelyekkel versenyképesek maradnak országos szinten” – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Kerestély Csaba, Barátos, Bölöni Dávid, Csernáton, Bardócz Csaba, Nagybacon, Fodor Imre, Illyefalva, valamint Kasléder József, Málnás polgármestere, valamint a megyei önkormányzat képviselői egy olyan egyesület létrehozásán dolgoznak, amelynek célja az egyes gazdák vagy különböző mezőgazdasági, illetve állattenyésztői tevékenységet folytató egyesületek számára segítséget nyújtani az Európai Uniós, illetve belföldi pályázatokhoz.

„Dinamikus, fiatal csapattal indul az AgroSIC egyesület: feladatuk az lesz, hogy a pályázati lehetőségeket felkutassák, a helyi önkormányzatok, polgármesterek segítségével megkeressék azokat a gazdákat, gazdatársulásokat, amelyek pályázhatnának. A cél az, hogy a papírmunkában tapasztalatlan személyek minimális utánjárással jussanak komoly támogatáshoz” – fogalmazott Tamás Sándor.

Az AgroSIC egyesület létrehozásához szükséges Kovászna Megye Tanácsának a hozzájárulása is: az erre vonatkozó határozat tervezetét, amelyben az újonnan létrehozott egyesület számára 220 ezer lejt is elkülönítenek, a jövő hét folyamán tűzi napirendjére a megyei közgyűlés.
 

Hírek