Itt vagy: » Hírek » Több pénz lesz a kórházra

Több pénz lesz a kórházra

2010. december 16., csütörtök

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház jövő évi felújításának értéke elérheti a 20 millió eurót is, jelentette be Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke.
 

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház jövő évi felújításának értéke elérheti a 20 millió eurót is, jelentette be Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

A december 16-án, csütörtökön tartott tanácsülés keretében a megyei tanács döntést hozott arról, hogy a Hívégi Idősek Otthona részt vehessen egy az újrahasznosítható energiát felhasználó fűtésberendezések felszerelésére meghirdetett pályázatban. Sikeres pályázás esetén az intézmény kevesebb pénzt kell fűtésre fordítson. Hasonló pályázaton vesznek részt a Kovászna Megyei Szociális Gondozási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósághoz tartozó létesítmények is, ezáltal a szociális intézményekben is kicserélnék az elavult fűtőberendezést. A testület szintén egyhangú döntést hozott Kovászna megye és a megyei érdekeltségű közintézmények 2010-es évi költségvetésének kiigazításáról.

Pénteken, azaz december 17-én adják le a Sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórház rehabilitációs munkálatainak dokumentációját Gyulafehérváron a Központi Fejlesztési Régió székhelyén. Ennek következtében jövőre a kórház olyan részeit is felújítják, amelyek renoválása korábban lehetetlennek tűnt.

Amint arról már korábban beszámoltunk, a Regionális Operatív Program más fejlesztési tengelyeiről megmaradt összegeket a szentgyörgyi korház felújítására fordítják majd. Henning László, a tanács alelnöke elmondta, a megvalósíthatósági tanulmány módosítására a C szárny munkálatainak befejezése miatt került sor, a megmaradt összeget átcsoportosították egyéb kiemelt fontosságú területekre. A felújítási munkálatok során a kórház adminisztratív személyzete is megfelelő otthont kap, lesz tárgyaló terem, koraszülött gondozó és aszeptikus műtő is.


 

Hírek