Itt vagy: » Hírek » Többet egyeztet az orvosokkal a kórház új menedzsere

Többet egyeztet az orvosokkal a kórház új menedzsere

2010. december 3., péntek

Tamás Sándor önkormányzati vezető hivatalosan is beiktatta tisztségébe András – Nagy Róbertet a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház új menedzserét. Az új igazgató december 3-án, pénteken irodájában tartott sajtótájékoztatót.
 

Tamás Sándor önkormányzati vezető hivatalosan is beiktatta tisztségébe András – Nagy Róbertet a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház új menedzserét. Az új igazgató december 3-án, pénteken irodájában tartott sajtótájékoztatót.

András – Nagy Róbert elmondta: ígéretéhez híven emberközpontú kórház kialakításán dolgozik, ennek érdekében több, a betegeket tömörítő civil szervezettel is felvette a kapcsolatot. A Kovászna Megyei Cukorbeteg Gyerekek és Fiatalok, a Hemofíliás Betegek Egyesülete, a Rákos Betegek Egyesülete és a Caritas önkéntes betegápolóinak képviselőivel folytatott megbeszélésből kiderült, hogy a kórházban kevés a különböző krónikus betegségekkel kapcsolatos felvilágosítás. Az elkövetkezőkben erre a tevékenységre is nagyobb hangsúlyt fektetetne a kórházmenedzser, aki az intézmény adminisztratív személyzete és az orvosok, az egészségügyi személyzet és a betegek közti kommunikáció javítását is el szeretné érni.

Az intézményvezető a civil szervezetekkel periodikus találkozásokat tervez, valamint olyan rendszer kidolgozásán dolgozik, amely a betegek észrevételeit, panaszait anélkül dolgozná fel, hogy ebből a panaszosnak hátránya származzon.

Kovászna Megye Tanácsának segítségére elsősorban a szaktárcát érintő kérdésekben számít András – Nagy Róbert. A megyei önkormányzatot vezető Tamás Sándor elmondta: „2011 az önkéntesség éve, Kovászna megyében is számos olyan program lesz, ami erre összpontosít. Megteremtjük annak a lehetőségét is, hogy megyei tanács által meghirdetett pályázatokra a betegellátással foglalkozó civil szervezetek is jelentethessenek, ami hozzájárul a kórház által nyújtott szolgáltatások javításához is”.

A tanácselnök hangsúlyozta, a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban jelen pillanatban is zajlanak a munkálatok, de jövőre még nagyobb beruházások helyszíne lesz a kórház. Tamás Sándor azt is jelentős előrelépésként értékelte, hogy az intézmény felújítási munkálatainak előkészítésében részt vesznek a szakorvosok is, így az infrastruktúra fejlesztése sokkal hatékonyabbá válik.

András – Nagy Róbert célszerűnek tartja a kompetenciák feltérképezését is, ami által azt is meg lehet állapítani, hogy melyek azok a területek, amelyek nagyobb odafigyelést, több ráfordítást igényelnek, így az orvosok folyamatos továbbképzése előtt is megnyílhat a lehetőség.

Henning László, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke elmondta: az Európai Unióhoz benyújtott pályázatban kórházi felszerelések vásárlására eredetileg 4 millió euró szerepelt, azonban ezt az összeget tovább szándékoznak növelni. A megyei tanács távlati tervei közt szerepel az is, hogy az orvosok számára szolgálati lakásokat biztosítsanak, ami a szakorvosok számára is vonzóvá tehetné a sepsiszentgyörgyi kórházat.

Az új menedzser által hozott első intézkedések közt a kórház különböző részlegeihez vezető jelzések elhelyezése, hiszen gyakran fordul elő, hogy a beteg nem tudja eldönteni, hogy az intézményen belül hol találja meg azt a szakorvost, aki az őt érintő problémát orvosolhatná.

 

Hírek