Itt vagy: » Hírek » Új orvosokat várnak

Új orvosokat várnak

2012. június 14., csütörtök

Kovászna Megye Tanácsa, június 10-i ülésén jóváhagyta azt a rendeletet, amelynek értelmében a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház két új orvost alkalmazhat az ezidáig betöltetlenül maradt helyekre.

Kovászna Megye Tanácsa, június 10-i ülésén jóváhagyta azt a rendeletet, amelynek értelmében a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház két új orvost alkalmazhat az ezidáig betöltetlenül maradt helyekre. A határozat értelmében a gyógyászati intézmény két szakembert alkalmaz: egy fül-orr-gégészt, illetve egy gyermekpszichiátert. András-Nagy Róbert, az intézmény menedzsere örvend a döntésnek, ugyanakkor elmondta, reméli, hogy az év során további szakorvosok (onkológus, hamatolúgus, altatóorvos, sebész, kardiológus, belgyógyász) alkalmazására is lesz lehetőség.

Demeter János, Kovászna Megye Tanácsának leköszönő alelnöke lesz a Kovászna Megyei Természetvédelmi Vidékfejlesztési és Hegyimentő Központ igazgatója, miután a versenyvizsga eredményét jóváhagyta az önkormányzat – erről is döntött utolsó ülésén a tanács.

A központ létrehozását a Natura 2000 projektben történő részvétel tette szükségessé, ugyanis ezeket csak akkor kezelheti a megye, ha ezt egy külön jogi személyiséggel felruházott intézményre bízza. Demeter János rámutatott: több nyertes Leader projekt lebonyolítását is erre az intézményre bíznák, valamint a tervezett látogatóközpontok felügyelése is ehhez a központhoz tartozna majd. A központ első feladati közt, Demeter szerint a Rétyi Nyír látogatásának átalakítása szerepel: a természetvédelmi övezetet az elkövetkezőkben, csupán szakképzett személyzet vezetésével, szervezett formában tennék lehetővé, így az egyedi bioszférát nem károsítaná az emberi jelenlét.
 

Hírek